Οδηγούμε στις ακτές τις Βόρειας Θάλασσας το νέο Ford Bronco, αυτή την Κυριακή 4/2 με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε στις ακτές τις Βόρειας Θάλασσας το νέο Ford Bronco, αυτή την Κυριακή 4/2 με την «Καθημερινή»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οδηγούμε στη Δανία την αναβίωση του εμβληματικού Ford Bronco και ταξιδεύουμε νοερά πίσω στο 1966, όταν στις ΗΠΑ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά εκείνο το σκληροτράχηλο όχημα, εμπνευσμένο από στρατιωτικά αλλά και σπορ οχήματα της εποχής. Πράγματι, το Ford Bronco της δεκαετίας του ’60 αποτέλεσε το αμάλγαμα δύο διαφορετικών κόσμων, εκείνου των σκληροτράχηλων στρατιωτικών οχημάτων που κατασκεύαζε η Ford, αλλά και του δυναμικού και σπορ χαρακτήρα της Mustang. Στόχος: ένα στιβαρό 4×4 με διασκεδαστική, σπορ συμπεριφορά, που βοήθησε και αυτό με τη σειρά του να ξεκινήσει μια εντελώς νέα κατηγορία οχημάτων περιπέτειας εκτός δρόμου.

Η πρώτη γενιά Bronco, μάλιστα, κατέθεσε τα διαπιστευτήριά της κερδίζοντας τον αγώνα εκτός δρόμου Baja 1000 του 1969, ένα επίτευγμα που δεν καταρρίφθηκε από κανένα άλλο όχημα 4×4 μαζικής παραγωγής για περισσότερα από πενήντα χρόνια. Πάνω από 200.000 αντίτυπα της πρώτης γενιάς πουλήθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ περισσότερα από ένα εκατομμύριο Bronco κατασκευάστηκαν συνολικά σε πέντε γενιές από το 1966 έως και το 1996.

Το νέο Bronco προσφέρεται πλέον στους Ευρωπαίους πελάτες σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και είναι διαθέσιμο σε δύο έτσι και αλλιώς «hardcore» εκδόσεις, στην Outer Banks και στην Badlands, όπως τη «δική μας», που ξεχωρίζει για τις κορυφαίες ικανότητές της σε ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές. Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο τροφοδοτούνται από τον κινητήρα Ford EcoBoost V6 των 2,7 λίτρων, που αποδίδει 335 ίππους και μέγιστη ροπή 563 Nm. Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με προηγμένες τεχνολογίες κίνησης, συμπεριλαμβανομένων των εξελιγμένων συστημάτων μετάδοσης κίνησης με μακριές και κοντές σχέσεις, του Trail Control και των έως και επτά προφίλ οδήγησης. Όσο για το σχεδιασμό του, αυτός είναι εμπνευσμένος τόσο από το αυθεντικό Bronco του 1966 όσο και από άλλα μοντέλα της Ford, όπως το F-Series της αμερικανικής αγοράς και τη θρυλική Mustang.

*Διαβάστε περισσότερα για το νέο Ford Bronco στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT