Τα ρεκόρ της Έρημης χώρας – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή 18/2 με την «Καθημερινή»

Τα ρεκόρ της Έρημης χώρας – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή 18/2 με την «Καθημερινή»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μήνες αφότου ανέβηκε στο Ertflix, η Έρημη χώρα του Γιώργου Γκικαπέππα συνεχίζει να σπάει τα δικά της ρεκόρ, καταγράφοντας πάνω από 2 εκατ. θεάσεις (200.000 το τελευταίο δεκαήμερο) και δημιουργώντας ταυτόχρονα έναν πόλο έλξης εκατομμυρίων θεατών για την πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης. Ο Γιώργος Γκικαπέππας, δημιουργός της μίνι σειράς που «χαλάει κόσμο» στο Ertflix, μας μίλησε για την αποστολή της τηλεόρασης να θίγει σύγχρονα ζητήματα, για την ελληνική κοινωνία, που είναι πιο συντηρητική από όσο φαίνεται, και για τους ηθοποιούς που είναι η «φαμίλια» του.

«Τι θα έκανες τώρα αν σου έπαιρνα το κασετοφωνάκι και έφευγα;» με ρωτάει μόλις πατάω το στοπ. Χαμογελάει και μου διηγείται πώς κάποτε ο Μάρλον Μπράντο έκανε αυτό το καψόνι σε έναν  Έλληνα δημοσιογράφο. Όσο περιγράφει την αγωνία του συναδέλφου να γράψει από μνήμης τη συνέντευξη με τον Χολιγουντιανό σταρ, προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει όντως οποιαδήποτε πιθανότητα να αρπάξει το κασετοφωνάκι και να χαθεί τρέχοντας στα στενά πέριξ της πλατείας Μαβίλη.Ο λόγος του είναι χειμαρρώδης, ασταμάτητος, οι σκέψεις του διαδέχονται η μία την άλλη σαν σκηνές σε ταινία. Μου λέει πόσο τον εντυπωσιάζει και τον συγκινεί το γεγονός ότι θα αφιερώσω ώρες για να απομαγνητοφωνήσω όσα συζητήσαμε και να τα μετατρέψω σε ένα αφήγημα με αρχή, μέση και τέλος. Του θυμίζω ότι το ίδιο κάνει κι αυτός όταν χρειάζεται να δει ώρες γυρισμάτων και μέσω του μοντάζ να μετατρέψει όλο αυτό το υλικό σε μια σειρά ή ταινία. Ευτυχώς τελικά αφήνει το κασετοφωνάκι στο τραπέζι. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα θυμόμουν ούτε τα μισά από την 98λεπτη συνομιλία μας.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT