Τα παιδιά που ήρθαν από το αύριο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή 18/2 με την «Καθημερινή»

Τα παιδιά που ήρθαν από το αύριο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή 18/2 με την «Καθημερινή»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριακή απόγευμα και ο Διονύσης, μαθητής Β΄ Γυμνασίου, κάθεται μπροστά στον υπολογιστή. Πιο παλιά μπορεί να έπαιζε όλο το Σαββατοκύριακο Fortnite με τους φίλους του ονλάιν, όμως τώρα έχει βαρεθεί και «άντε να παίξει δύο-τρεις ώρες το Σάββατο και την Κυριακή». Παίζει επίσης ντραμς, έχει Instagram στο οποίο δεν ανεβάζει ποτέ τίποτα, χαζεύει στο TikTok relatable αστεία βίντεο και φωτογραφίες με ζωάκια. Τη χρονιά που γεννήθηκε, το 2010, λανσαρίστηκε το πρώτο iPad αλλά και το Instagram, πρόσωπο του έτους για το περιοδικό Time ήταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ενώ η λέξη της χρονιάς δεν ήταν άλλη από το «app».

Σύμφωνα με τους αναλυτές μάρκετινγκ τάσεων, ο Διονύσης βρίσκεται ακριβώς στην αρχή της γενιάς Α, που ξεκινάει από όσους γεννήθηκαν το 2010, όπως εκείνος, και θα ολοκληρωθεί με όσους θα γεννιούνται έως και το 2025. Στον ίδιο, το πιθανότερο είναι να μην προκαλεί καμία απολύτως εντύπωση αυτό, αλλά καθημερινά σπαταλάται άπειρη φαιά ουσία από ανθρώπους διαφορετικών ειδικοτήτων σε όλο τον πλανήτη για να αναλύσουν τις συνήθειες τις δικές του και των συνομηλίκων του. Να ερευνήσουν τι τους αρέσει και σε τι θα ήθελαν να ξοδεύουν τα χρήματά τους, να προβλέψουν τις μελλοντικές τους συμπεριφορές. Καθόλου παράξενο, αν σκεφτεί κανείς ότι τα παιδιά αυτά έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες συχνά από τα δύο ή τα τρία έτη – πλατφόρμες στις οποίες υπάρχουν διαφημίσεις. 

Το «Κ» μίλησε με παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς και προσπάθησε να σχηματίσει ένα προφίλ αυτής της ιδιαίτερης γενιάς που έρχεται.   

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT