Κυριακή 25/2 με την «Καθημερινή»: «Vogue», βιβλίο «Ιερουσαλήμ – Η βιογραφία» Β’ τόμος, «Κ»

Κυριακή 25/2 με την «Καθημερινή»: «Vogue», βιβλίο «Ιερουσαλήμ – Η βιογραφία» Β’ τόμος, «Κ»

5' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τεύχος Μαρτίου «Vogue» Greece είναι αφιερωμένο σε όλα τα fresh και πολλά υποσχόμενα πρόσωπα της μόδας, του θεάματος, του πολιτισμού και του lifestyle. Στο εξώφυλλο η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Adèle Exarchopoulos. Μαζί ο Β΄ τόμος του βιβλίου «Ιερουσαλήμ – Η βιογραφία», ένα αποκαλυπτικό αφήγημα από τον βραβευμένο ιστορικό Σάιμον Σίμπαγκ Μοντεφιόρε για την ιστορία μίας πόλης οικουμενικής, πρωτεύουσας δύο λαών και πεδίου αλλεπάλληλων συγκρούσεων. Και στο περιοδικό «Κ» αυτής της Κυριακής, πόσο καθαρός είναι ο αέρας που αναπνέουμε; Τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει πιο καθαρός; Η Όλγκα Μέκινγκ, γκουρού της φιλοσοφίας του «niksen», μας εξηγεί πώς και γιατί πρέπει να χαλαρώσουμε.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Κυριακή 25/2: Η Vogue Greece Μαρτίου υποδέχεται την άνοιξη με εξώφυλλο την Adèle Exarchopoulos

Κυριακή 25/2 με την «Καθημερινή»: «Vogue», βιβλίο «Ιερουσαλήμ – Η βιογραφία» Β’ τόμος, «Κ»-1

Η Vogue αντλεί πάντα έμπνευση από νέα ταλέντα που επηρεάζουν την αλλαγή και αγκαλιάζουν την καινοτομία. Το τεύχος Μαρτίου της Vogue Greece που κυκλοφορεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή», είναι αφιερωμένο σε όλα τα fresh και πολλά υποσχόμενα πρόσωπα της μόδας, του θεάματος, του πολιτισμού και του lifestyle. Στο εξώφυλλο συναντάμε την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Adèle Exarchopoulos, που στα 30 της μετρά περισσότερες από 30 ταινίες, είναι η νεότερη ηθοποιός στην ιστορία του Φεστιβάλ των Καννών που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα, ενώ για την τελευταία της ταινία προτάθηκε και για βραβείο César. Η ίδια ξεκίνησε την ενασχόληση με την υποκριτική από παιδί. «Η μοίρα με έβαλε στο παιχνίδι. Όταν ήμουν μικρή, η ενασχόλησή μου με την ηθοποιία ήταν μια δραστηριότητα στον ελεύθερο χρόνο μου, ένα μάθημα αυτοσχεδιασμού, που όμως στην πορεία έγινε κάτι πολύ σοβαρό, η ζωή μου όλη. Όμως, ακόμη την αντιμετωπίζω σαν παιχνίδι, γιατί αυτή είναι και η μεγάλη απόλαυση».

Η Vogue Greece Μαρτίου συναντά πρόσωπα της πόλης που διακρίνονται για την διαδρομή και το προφίλ τους. Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Alkyone που ξεχώρισε με τη διασκευή που έκανε στο παραδοσιακό ηπειρώτικο τραγούδι Ξενιτεμένα μου πουλιά και μαγεύει με τη σαγηνευτική φωνή της. Ο ηθοποιός, τραγουδιστής και σεναριογράφος Δημήτρης Καπουράνης, δεν σταματά να ανακαλύπτει νέες καλλιτεχνικές ταυτότητες γιατί θέλει να αντιμετωπίζει τον κόσμο ολιστικά. Ο συγγραφέας Χάρης Καλαïτζίδης που έγραψε την Πολεμική μηχανή το καλοκαίρι του 2021, όταν ο ίδιος ήταν 21 ετών. Ο σκηνοθέτης Μάριο Μπανούσι ο οποίος συστήθηκε ευρέως στο κοινό σε ηλικία 24 ετών με την ιδιαίτερη δουλειά του Lindita που ανέβηκε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Η σεφ Μαρίνα Χρονά εργάζεται στην εστίαση απ’ όταν ήταν 18 χρονών και δημιούργησε το εστιατόριο Ρίνι στα Εξάρχεια, πατώντας σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, σε έναν χώρο που αποπνέει την αίσθηση της παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς.

Από την άλλη, η Θέμις Μπαζάκα είναι μια σπουδαία ηθοποιός που παραμένει πάντα fresh, διατηρώντας ζωντανή τη φλόγα της για ζωή. «Το νόημα της ζωής είναι πολύ απλό, τελικά. Απλώς, ζήσε. Κλάψε, γέλα, πόνα, πέσε, σήκω, αλλά ζήσε, βρε αδερφέ. Τέτοιους ανθρώπους επιδιώκω να έχω γύρω μου. Όχι σπουδαγμένους, αλλά ζωισμένους, ταξιδεμένους», περιγράφει στη Vogue Greece Μαρτίου.

Με παρουσία στις παρισινές πασαρέλες από τον Μάρτιο του 2020, το brand Gauchere της Marie-Christine Statz συνεχίζει τη δυναμική του πορεία με συλλογές οι οποίες απομακρύνονται από την αυστηρή ραπτική που χαρακτήριζε το ξεκίνημά του. Η ίδια σήμερα σχεδιάζει ρούχα για γυναίκες οι οποίες εργάζονται και ταξιδεύουν, προτείνει ιδέες που μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας,κάνοντάς τες να να νιώθουν όμορφα.

Μη χάσετε την Vogue Greece Μαρτίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή».

Η ιστορία της Ιερουσαλήμ – Β’ τόμος. Το καθηλωτικό έργο του Μοντεφιόρε, την Κυριακή 25/2 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 25/2 με την «Καθημερινή»: «Vogue», βιβλίο «Ιερουσαλήμ – Η βιογραφία» Β’ τόμος, «Κ»-2

«Αυτή η ευγενική Ιερουσαλήμ ήταν το αντικείμενο του πόθου των βασιλέων όλων των εθνών, ιδιαίτερα των χριστιανών, που, από τότε που ο Ιησούς γεννήθηκε στην πόλη αυτή, διεξήγαγαν όλους τους πολέμους του για την Ιερουσαλήμ», έγραφε τον 17ο αιώνα ο Οθωμανός χρονογράφος και περιηγητής Εβλιγιά Τσελεμπί. 

Συμπλήρωνε ο Χένρι Μοντρέλ: «Το μεγάλο έπαθλο που διεκδικούν πολλές θρησκείες είναι ο Πανάγιος Τάφος, ένα προνόμιο για το οποίο αγωνίζονται με τόση μανία και έχθρα, ώστε καμιά φορά καταλήγουν σε χτυπήματα και τραυματισμούς, στην είσοδο του Τάφου, αναμειγνύοντας το δικό τους αίμα με τις θυσίες τους».

Στην ιστορία αυτής της τόσο ξεχωριστής πόλης -μιας πόλης οικουμενικής, που είναι πρωτεύουσα δύο λαών και βωμός τριών πίστεων- μας ξεναγεί το αφήγημα του Σάιμον Σίμπαγκ Μοντεφιόρε, «Ιερουσαλήμ – Η βιογραφία». Μη χάσετε τον Β’ τόμο, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή».

Αντλώντας από καινούργια αρχεία αλλά και από τη μελέτη μιας ολόκληρης ζωής, ο Μοντεφιόρε αναπτύσσει τη βιογραφία αυτής της πόλης, τη φυσιογνωμία της οποίας αλλάζουν συνέχεια οι πόλεμοι, οι έρωτες και οι αποκαλύψεις για άντρες και γυναίκες -βασιλιάδες, αυτοκράτειρες, προφήτες, ποιητές, αγίους, κατακτητές και πόρνες- που δημιούργησαν, κατέστρεψαν, διαμόρφωσαν και κατέγραψαν την ιστορία της.

«Νιώθω ότι προετοιμαζόμουν για τη συγγραφή του βιβλίου αυτού όλη μου τη ζωή», γράφει ο Μοντεφιόρε στην εισαγωγή του. «Λόγω μιας οικογενειακής συγγένειας, που περιγράφεται στο βιβλίο, το “Ιερουσαλήμ” είναι το οικογενειακό μας έμβλημα. Ανεξάρτητα από τον προσωπικό δεσμό, σκοπός μου είναι να αφηγηθώ την ιστορία των γεγονότων και αυτά που πίστευαν οι άνθρωποι. [..] πάντα υπήρχαν δύο Ιερουσαλήμ, η κοσμική και η ουράνια· και τις δύο τις κυβερνούν περισσότερο η πίστη και το συναίσθημα παρά η λογική και τα γεγονότα».

Στον δεύτερο τόμο του βιβλίου, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή», καλύπτονται οι νεότερες περίοδοι της ιστορίας της πόλης: αυτές που αφορούν τους Μαμελούκους, τους Οθωμανούς, την παρουσία του Ναπολέοντα, των ρομαντικών, των Αράβων και των Ρώσων, τον σιωνισμό. Περιλαμβάνονται επίσης γενεαλογικά δένδρα και κατατοπιστικοί χάρτες.

Ο δεύτερος τόμος «Ιερουσαλήμ, η βιογραφία» κυκλοφορεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή».

Με κομμένη την ανάσα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή 25/2 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 25/2 με την «Καθημερινή»: «Vogue», βιβλίο «Ιερουσαλήμ – Η βιογραφία» Β’ τόμος, «Κ»-3

Από το νέφος της δεκαετίας του ’80 μέχρι την αιθαλομίχλη του καιρού της κρίσης, ο αέρας που αναπνέουμε βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα. Πόσο καθαρός είναι; Τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει πιο καθαρός;

Τέσσερα χρόνια Cinobo: Μια ρομαντική ιδέα για τις ταινίες που δεν πρέπει να χάνονται εξελίχθηκε σε μια κινηματογραφική και επιχειρηματική ιστορία επιτυχίας. Η Δάφνη Μπεχτσή μάς περιγράφει τους σταθμούς της όμορφης σινεφιλικής της περιπέτειας.

Οι προσόψεις των καταστημάτων στο εμπορικό τρίγωνο είναι η «βιτρίνα» μιας πόλης ετερόκλητων εικόνων: περπατήσαμε τρεις νύχτες στη σειρά καταγράφοντας στιγμές και ατάκες, αλλά και πώς οι σύγχρονες τάσεις και η τουριστική κίνηση μπλέκονται με τις αναμνήσεις μιας παλιάς Αθήνας. 

Είδαμε το πολυαναμενόμενο δεύτερο μέρος της κινηματογραφικής μεταφοράς του Dune και αναζητήσαμε τους λόγους πίσω από τη θρυλική υπόσταση του sci-fi έπους του Φρανκ Χέρμπερτ.

Από το εργασιακό περιβάλλον μέχρι τα σύμβολα των σόσιαλ μίντια, οι νέοι κώδικες επικοινωνίας αναδεικνύουν όλο και περισσότερο το μοτίβο της λεγόμενης passive aggressive συμπεριφοράς.

Μήπως πρέπει να χαμηλώσουμε ταχύτητα στη ζωή μας; Να κοιτάξουμε από το παράθυρο χωρίς να σκεφτόμαστε κάτι; Η Όλγκα Μέκινγκ, γκουρού της φιλοσοφίας του «niksen», μας εξηγεί πώς και γιατί πρέπει να χαλαρώσουμε.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT