Τα βουνά μας: Παρνασσός – Μια πρωτότυπη έκδοση 200 σελίδων, την Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»

Τα βουνά μας: Παρνασσός – Μια πρωτότυπη έκδοση 200 σελίδων, την Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς οι μάστορες και οι υφάντρες της Αράχωβας έγιναν επιχειρηματίες; Τι ενέπνευσε του Γάλλους ποιητές του 19ου αιώνα και γέννησαν τον Παρνασσισμό; Πού κάνουν ορειβατικό σκι όσοι αποφεύγουν το χιονοδρομικό κέντρο και ποιος ονόμασε Κατεβατό τον τοπικό άνεμο; Γιατί οι Αραχωβίτες φοράνε φουστανέλες στη γιορτή του Αϊ-Γιώργη και τι δουλειά είχαν οι Beatles στο χωριό τους; Τι είναι τα «μεθύσια» που μαζεύουν από το βουνό οι κυράδες και που κρύβονται οι μοναδικές άγριες παιώνιες; Πώς ο Παρνασσός μετατρέπεται σταδιακά και σε καλοκαιρινό προορισμό;

«Τα βουνά μας» ταξιδεύουν στον Παρνασσό, τον πιο δημοφιλή χειμερινό προορισμό της Ελλάδας. Εξερευνούν τα πολλά του πρόσωπα. Από τους μοναδικούς Δελφούς και την κοσμική Αράχωβα έως το μαρτυρικό Δίστομο και τις γοητευτικές κορυφές.

Η πλούσια φύση, οι δραστηριότητες, τα δημοτικά τραγούδια, η διασκέδαση και ασφαλώς οι άνθρωποι: κτηνοτρόφοι, τροφοσυλλέκτες, ερασιτέχνες μετεωρολόγοι, αλλά και επιστήμονες, αναρριχητές, καλλιτέχνες. 

Όλα όσα ξέρουμε και όσα δεν υποψιαζόμαστε καν, σε μια πρωτότυπη έκδοση 200 σελίδων.

«Τα Βουνά μας – Παρνασσός» κυκλοφορεί την Κυριακή 3 Μαρτίου, με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT