Πείτε μας μια ιστορία σεξισμού – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»

Πείτε μας μια ιστορία σεξισμού – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εσύ έχεις ομορφύνει επικίνδυνα», «Πηγαίνεις με κάποιον από το πρώτο ραντεβού;», «Να μας πεις εσύ, που είσαι και γυναίκα, και ξανθιά»: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, συγκεντρώσαμε ιστορίες σεξισμού που υπέστησαν γυναίκες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, στο δρόμο, στο σπίτι, στην παρέα, μιλήσαμε με γυναίκες της πολιτικής, της τέχνης, της ενημέρωσης, των επιχειρήσεων,  σε μια προσπάθεια να περιγράψουμε αυτήν την ύπουλη ασθένεια που είναι παρούσα σε κάθε πτυχή της ζωής. 

Στις ιστορίες που φωτίζουν την καθημερινότητα της μέσης Ελληνίδας κάποιες φορές η «επίθεση» γίνεται μέσω μιας κακόγουστης πλάκας, άλλοτε ως μέσο επιβολής, λόγω προκαταλήψεων ή εμπάθειας, ενώ δεν πρωταγωνιστούν μόνο άντρες, αλλά και γυναίκες. 

Γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι μια γυναίκα δεν καταλαβαίνει και πολλά από τεχνολογία; Γιατί θα δεχτεί ένα υποτιμητικό σχόλιο όταν οδηγεί; Πώς έφτασε να θεωρείται αυτονόητο ότι θα σερβίρει τον καφέ αν βρίσκεται ανάμεσα σε άντρες;

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 3 Μαρτίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT