Ταξιδεύουμε από το Ταίναρο στο Διδυμότειχο με το ηλεκτρικό Volvo EX30, αυτή την Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»

Ταξιδεύουμε από το Ταίναρο στο Διδυμότειχο με το ηλεκτρικό Volvo EX30, αυτή την Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διασχίζουμε την ηπειρωτική Ελλάδα από τον Βορρά μέχρι τον Νότο με το αμιγώς ηλεκτρικό και μικρότερο SUV στην ιστορία της Volvo, το EX30. Την έχουμε την «πετριά» των πολλών χιλιομέτρων σε όλον τον κόσμο, και βέβαια εντός επικράτειας. Για αυτόν το μήνα το ρόλο συνοδοιπόρου ανέλαβε ένα από τα φαβορί για τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2024. Πρόκειται για το Volvo EX30, το τέταρτο κατά σειρά ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα και στη χώρα μας. Τόσο διεθνώς όσο και σε ό,τι αφορά τη δική μας αγορά, η Volvo κατεβαίνει στο στίβο της πλέον εμπορικής κατηγορίας, κοινώς αυτής των B-SUV, με βλέψεις να κυριαρχήσει με αυτό το μικρό μεν, premium δε μοντέλο της. Τι του επιφυλάσσουμε; Το απόλυτο coast to coast της ηπειρωτικής Ελλάδας, και μάλιστα για πρώτη φορά με αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Από το Διδυμότειχο στο Ταίναρο, λοιπόν, και καλό -ηλεκτρικό- ταξίδι!

Ξεκινάμε λίγο παράδοξα – για την ακρίβεια, με αεροπλάνο από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Προσγειωνόμαστε νωρίς το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, για να μεταβούμε στην τοπική αντιπροσωπεία της Volvo.

Με την πρώτη ματιά; Ακόμα πιο όμορφο από κοντά και κόμπακτ σε σχέση με αυτά που συμπεραίναμε από τις φωτογραφίες, καταλαβαίνεις αμέσως την προσπάθεια που έχει γίνει στο downsizing, κάτι που πλέον ανήκει στα «must» της όλης προσπάθειας που γίνεται από τα εργοστάσια στο να εδραιωθεί και να καθιερωθεί η ηλεκτροκίνηση, σε συνδυασμό με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, αυτή την ώρα έχουμε μπροστά μας το μικρότερο και το χαμηλότερου περιβαλλοντικού αποτυπώματος μοντέλο ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα της Volvo.

*Διαβάστε περισσότερα για το οδοιπορικό μας με το μικρό ηλεκτρικό Volvo, στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT