Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήμερα

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήμερα

«Θα επέστρεφα στην Ελλάδα, αν…». Οι δυσκολίες στην προσέλκυση ταλέντων παρά τη ζήτηση από τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήμερα-1

«Θα επέστρεφα στην Ελλάδα, αν…». Οι δυσκολίες στην προσέλκυση ταλέντων παρά τη ζήτηση από τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Τα συμπεράσματα από την πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας «Rebrain Greece» που έχει σκοπό να διευκολύνει όσους θέλουν να επαναπατριστούν και να βρουν δουλειά αντάξια των προσόντων τους.

Αφιέρωμα: Τι σημαίνει σήμερα «συγχωρώ»-Εξι δοκίμια για το Πάσχα. Στοχασμοί για την κεντρική έννοια του χριστιανισμού και την επίδρασή της στη λογοτεχνία, στην ψυχανάλυση και στην πολιτική…

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήμερα-2

Το ημερολόγιο του Μαρκ Μαζάουερ για το Κολούμπια. Ο καθηγητής Ιστορίας του πανεπιστημίου παραθέτει στην «Κ» το χρονικό μετά την κατάληψη που προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας, διαλόγους με φοιτητές και κρίνει τη στάση της διοίκησης.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήμερα-3

«Επί 19 μήνες ξαναζούσαμε τον εφιάλτη». Οι συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι δηλώνουν προδομένοι μετά την ετυμηγορία και περιγράφουν την επώδυνη γι΄αυτούς «διαδρομή» της δίκης.

Τα πλοία- «φαντάσματα» και το μπλόκο του Πολεμικού Ναυτικού για τις «μεταγγίσεις» φορτίου και το «ξέπλυμα» ρωσικού πετρελαίου στον Λακωνικό Κόλπο.

Πυκνώνουν ξανά τα σύννεφα στον βαλκανικό ορίζοντα της Ελλάδας – πώς βλέπει η Αθήνα την αναταραχή στα βόρεια σύνορά της.

Δύο συναντήσεις με τον Πολ Οστερ στο Μπρούκλιν και στην Αθήνα. Οι συζητήσεις της «Κ» με τον μεγάλο Αμερικανό συγγραφέα, έναν προσηνή μύθο, που έφυγε από τη ζωή. 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήμερα-4

Το τάνκερ «Ολυμπιακή Φιλία» είναι σαν ένα πλωτό υπερσύγχρονο εργοστάσιο. Η Τζελίνα Χαρλαύτη, διευθύντρια του Κέντρου Ναυτιλιακής Ιστορίας «μπάρκαρε» για οκτώ ημέρες, και περιγράφει στην «Κ» τη ζωή και τα καθήκοντα των ναυτικών μιλώντας για την πολύτιμη κουλτούρα της ελληνικής ναυτοσύνης. 

«Οσοι φτάνουν εδώ ως  θύτες έχουν υπάρξει θύματα». Μιλούν στην «Κ» επιμελητές ανηλίκων- εκρηκτική η αύξηση της παραβατικότητας εφήβων μετά την πανδημία.

Γεύμα με την «Κ». Μάριος Μαρκοβίτης, παιδοψυχίατρος: Γιατί έχουν αγριέψει τα παιδιά της καραντίνας… 

Η ακτιβίστρια, δημοσιογράφος Μασίχ Αλινετζάντ μιλάει στην «Κ»: «Η επανάσταση των γυναικών στο Ιράν δεν έχει σβήσει».          

Μπορεί να γίνει η Αθήνα πόλη που περπατιέται; Οι προτάσεις ειδικών του ΕΜΠ για «πράσινες» και πολιτιστικές διαδρομές και αύξηση των πεζοδρομημένων οδών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT