Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Κυριάκος Μητσοτάκης εκ βαθέων στην «Κ»: «Και να μου προταθεί η Κομισιόν, θα αρνηθώ». Η απάντηση στα σενάρια «μετακόμισης» και ο στόχος για το 2027.

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

Κυριάκος Μητσοτάκης εκ βαθέων στην «Κ»: «Και να μου προταθεί η Κομισιόν, θα αρνηθώ». Η απάντηση στα σενάρια «μετακόμισης» και ο στόχος για το 2027. Αποκαλυπτικός για τα πολιτικά αλλά και προσωπικά του σχέδια, μίλησε για όλα: Για τον κίνδυνο χαλάρωσης, που πάντα ελλοχεύει στη δεύτερη τετραετία. Για το γούρι του και τη σχέση του με το TikTok. Τι απαντάει για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη διαλεύκανση των Τεμπών. Ποια θεωρεί ως την καλύτερη στιγμή του στα πέντε χρόνια πρωθυπουργίας του. Γιατί προτιμά να δείχνει κίτρινες κάρτες και «κόκκινες μόνο σπανίως».

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

Η Ευρώπη αποφασίζει στις κάλπες. Το παιχνίδι των θρόνων και οι μεγάλες προκλήσεις. Τα σενάρια για πιθανή παράκαμψη της Φον ντερ Λάιεν και ποιες καραμπόλες μπορεί να προκαλέσει η επιλογή άλλου προσώπου για την προεδρία της Κομισιόν. Ποια σύνθεση της Ευρωβουλής μοιάζει πιθανότερη με βάση τα τελευταία γκάλοπ. Τι πρέπει να κάνει η Ε.Ε. για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό της Κίνας.

«Αν είχα ακούσει τους προφήτες του Grexit…». Αποκαλυπτικό άρθρο στην «Κ» του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για όσα λέγονταν για το «ελληνικό ζήτημα», τα «στοιχήματα» και το τι έμαθε η Ε.Ε.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα των ευρωεκλογών, το TikTok και οι τηλεπερσόνες. Ανθρωποι των γραμμάτων, της επιστήμης και των τεχνών κρίνουν με την ασφαλή απόσταση του παρατηρητή τους νέους όρους πολιτικού ανταγωνισμού στα media. Γράφουν: Αγγελος Χανιώτης, Σωτήρης Γκορίτσας, Νεφέλη Μεγκ, Χρίστος Κυθρεώτης, Ηλίας Ντίνας, Αγγελική Αλβανούδη.

Φορολογία-οι πέντε παγίδες στις δηλώσεις εισοδήματος που μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη επιβάρυνση και όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι υπόχρεοι.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

Αποστολή της «Κ» στο «πάρκο» της Σύρνας, το ακατοίκητο νησί του ανατολικού Αιγαίου-ένα «θησαυροφυλάκιο» της φύσης. Το «γκριζάρισμά» του από την Τουρκία, οι επισκέψεις Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, ο κτηνοτρόφος και το «μνημόνιο»… απόσυρσης του κοπαδιού του.

Καταδικασμένος αλλά όχι αποδυναμωμένος ο Ντόναλντ Τραμπ. Η ιστορική δικαστική απόφαση και οι προσπάθειές του να εμφανιστεί ως θύμα πολιτικής δίωξης.

Η μαύρη βίβλος των επίορκων λειτουργών. Υποθέσεις διαφθοράς με ενεχόμενους αστυνομικούς, λιμενικούς, δημοσίους υπαλλήλους. Η αποκαλυπτική έκθεση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του 2023.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

Τα πρώτα πτυχία από αγγλόφωνα τμήματα ελληνικών ΑΕΙ. Αλλα οκτώ προπτυχιακά προγράμματα θα λειτουργήσουν προσεχώς. Τι λένε φοιτητές που επέλεξαν για σπουδές τη χώρα μας.

Με την τεχνητή νοημοσύνη στην τάξη. Ελληνες εκπαιδευτικοί μιλούν στην «Κ» για το πρόγραμμα κατάρτισης της ΑΙ στη διδασκαλία και γιατί δεν την «φοβούνται».

Τα εμβόλια για τον καρκίνο και ο επόμενος ιός. Ο Νομπελίστας, καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Ντέιβιντ Μπόλτιμορ μιλάει για τις υπό δοκιμή νέες θεραπείες και τις προβλέψεις του για την «προέλευση» της επόμενης πανδημίας.

Ο Μεντιλίμπαρ και η χάρη της Αγίας Υπομονής. Ο μειλίχιος προπονητής του Ολυμπιακού που μετέτρεψε την ομάδα σε αποτελεσματική και «έξυπνη». Ο Παντελής Μπουκάλας αναλύει τον θρίαμβο κατάκτησης της ευρωπαϊκής «κούπας».

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

Γεννημένος στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Ο Τζεφ Λανσντέιλ επέστρεψε ύστερα από δεκαετίες και σήμερα είναι ο πρόεδρός της. Μιλάει στην «Κ» για το λειτούργημα του παραγωγού-φροντιστή της γης τις νέες τεχνολογίες στο χωράφι και… το τέλος της τσάπας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT