Στον Γαστρονόμο Ιουνίου: Καλοκαίρι στην Αθήνα! Την Κυριακή 9/6 με την «Καθημερινή»

Στον Γαστρονόμο Ιουνίου: Καλοκαίρι στην Αθήνα! Την Κυριακή 9/6 με την «Καθημερινή»

Στον Γαστρονόμο Ιουνίου συγκεντρώσαμε 250 διευθύνσεις δροσιάς από το πρωί για καφέ, το μεσημέρι για φαγητό, το απόγευμα για κοκτέιλ και το βράδυ για ποτό. Συνταγές που ανυπομονούμε να φτιάξουμε, προορισμοί μέσα στην πόλη για ανάσες δροσιάς και πρασίνου και προτάσεις για ωραίο φαγητό κοντά στις αγαπημένες μας αττικές παραλίες, για να συνδυάσουμε λαχταριστές μπουκιές και απολαυστικές βουτιές.

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρώμε σε ταράτσες με θέα, σκιερούς πεζόδρομους και καταπράσινες αυλές!

Μικρές γαστρονομικές και αισθητικές οάσεις στην Αθήνα και τα περίχωρα, για να ξεφύγουμε από τη θάλασσα τσιμέντου, να απολαύσουμε σπουδαίο φαγητό, ησυχία και δροσιά. Βρήκαμε τα καλύτερα σημεία στην Αθήνα που συνδυάζουν ωραίο φαγητό και ωραίο περιβάλλον, εκεί που χτυπά ο παλμός της πόλης.

Πού θα φάμε μετά το μπάνιο;

32 διευθύνσεις για ταβέρνες-καταφύγια με καλό φαγητό στις αγαπημένες μας παραλίες της Αττικής. Φρέσκο ψάρι, μεζέδες, κρεατικά, αλλά και fine dining πλάι στο κύμα, για κάθε γούστο και κάθε πορτοφόλι.

Πράσινες Ανάσες! Πού θα βρω λίγη σκιά στην πόλη;

Παίρνουμε τα βουνά, τα πάρκα και τα άλση της Αττικής, σε γνωστά και άγνωστα σημεία αστικού και περιαστικού πρασίνου, εντός και εκτός Λεκανοπεδίου, οργανωμένα και «άγρια», για πεζοπορία, ποδήλατο και πικνίκ με φίλους και παιδιά, για χαλάρωση και ανακούφιση από τη ζέστη της πόλης.

Καλοκαίρι σημαίνει λαδερά

Στην Ταβέρνα των Φίλων στον Κολωνό μαγειρεύουμε εμβληματικά λαδερά με φρέσκια ματιά, από γεμιστές πιπεριές με έξτρα λαδερή σάλτσα, μέχρι ζυμαρικά, οσπριοσαλάτες, τουρλού, κιμά και γίγαντες, όλα μαγειρεμένα με γενναίες δόσεις ελαιολάδου. Τις Κυριακές, μαγειρεύουμε τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φαγητά και στρώνουμε τραπέζι κάτω από τη σκιά της τέντας ή της κληματαριάς.

Μεζέδες του πικ νικ και μεζέδες της μπίρας

Στις πράσινες οάσεις της πόλης και των πέριξ απλώνουμε καρό τραπεζομάντηλα και φέρνουμε από το σπίτι εύκολους και χορταστικούς μεζέδες, από τα διαχρονικά κεφτεδάκια, μέχρι τάρτες και ντιπ για τα κριτσίνια μας και καλούμε την παρέα για ράθυμες ώρες σε οάσεις ησυχίας και ανακουφιστικής δροσιάς. Και κάτι ωραία βράδια στο μπαλκόνι ή την ταράτσα μαζευόμαστε οι φίλοι για μπίρα και τους απαραίτητους συνοδευτικούς μεζέδες.

18 νόστιμες περιπέτειες στα πέριξ της Αθήνας

Αστικά καλοκαιρινά πανηγύρια και κουρμπάνια, φρέσκα, κορυφαία θερινά φρούτα απευθείας από το δέντρο, τυριά από τα χέρια του τυροκόμου, σπάνιες ποικιλίες-κειμήλια από καλλιεργητές με μεράκι,  επισκέψιμες φάρμες με φαγητό για μικρούς και μεγάλους, εξοχικοί πάγκοι με μποστανικά που μόλις κόπηκαν, όστρακα σε τιμές παραγωγού και ψάρια μέσα από το καΐκι. Η Αττική σε 18 γαστρονομικές στάσεις στα πιο απρόσμενα σημεία!

Θερινά σινεμά: Ωδή στην παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία και όλες οι προτάσεις στην Αθήνα για σινεφίλ νύχτες που μοσχοβολάνε γιασεμί, σε θερινά σινεμά που σερβίρουν από σπιτική βυσσινάδα και χειροποίητη τυρόπιτα, έως λαχταριστά finger food και δροσερά κοκτέιλ. Κι αν έχετε όρεξη και μεράκι, προτείνουμε απίθανα σπιτικά σάντουιτς για να πάρετε μαζί σας στο σινεμά, με καλοκαιρινά υλικά σε ευφάνταστους συνδυασμούς.

Η Αθήνα που αγαπάμε: Δροσερά και πανεύκολα θερινά κοκτέιλ στο μπαλκόνι από τους αγαπημένους μας bartenders της Αθήνας, τα σημεία της πόλης για απολαυστικά παγωμένο, καλό καφέ και μπαρ για βραδινές βόλτες για το ποτό που θα κλείσει χαλαρά τις αθηναϊκές μας ημέρες.

Και ακόμα: Δροσερά γλυκά ψυγείου με κρέμες, σοκολάτες, ζελέ και παγωτό, που θυμίζουν τα μαμαδίστικα κεράσματα των παιδικών μας χρόνων αλλά ανανεωμένα και με απενοχοποιημένη φρεσκάδα. Και, φυσικά, το Συνταγολόγιο Ιουνίου, με προτάσεις για κάθε μέρα του μήνα, απλές, εύκολες και γρήγορες, με τα πιο φρέσκα εποχικά υλικά.

Ο Γαστρονόμος Ιουνίου κυκλοφορεί την Κυριακή 9 Ιουνίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT