Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Οινοχόος», βιβλίο «Η σφαγή στο Δίστομο», «Κ»

Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Οινοχόος», βιβλίο «Η σφαγή στο Δίστομο», «Κ»

4' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή, δύο περιοδικά γεμάτα καλοκαίρι, 350 σελίδες όλο δροσιά. Τα «Ταξίδια» ψάχνουν ό,τι πιο αγνό και αυθεντικό στις Κυκλάδες που αγαπήσαμε και ο «Οινοχόος» μας προτείνει την απόλυτη λίστα 150 κρασιών για τις πιο όμορφες στιγμές με την παρέα!

Μαζί η επετειακή έκδοση μνήμης «Η Σφαγή Στο Δίστομο». 80 χρόνια μετά, οι συγκλονιστικές αφηγήσεις των κατοίκων που επέζησαν και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, φωτίζουν ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στην Ελλάδα.

Και στο περιοδικό «Κ» αυτής της Κυριακής, πόσο κοστίζει το ελληνικό καλοκαίρι; Συμφέρει το all inclusive; Παραμένει οικονομικό το κάμπινγκ; Ακτοπλοϊκά ή βενζίνη; Ένας μικρός οδηγός (οικονομικής) επιβίωσης για τις φετινές μας διακοπές. Ακόμα, προσπαθούμε να μπούμε στο μυαλό του Μίλτου Τεντόγλου, μειώνουμε τη σπατάλη στην κουζίνα και τελικά υπάρχει ακόμα κόσμος που χρησιμοποιεί DVD;

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Στο νέο τεύχος «Ταξίδια»: Κυκλάδες, όπως παλιά! Την Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Οινοχόος», βιβλίο «Η σφαγή στο Δίστομο», «Κ»-1

Αφιερωμένο στις Κυκλάδες της αυθεντικότητας και του αειφόρου τουρισμού είναι το νέο τεύχος «Ταξίδια» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή. Εκείνοι που διατηρούν την παράδοση ζωντανή, οι δραστήριες ομάδες που εργάζονται για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και τη συνοχή των τοπικών κοινωνιών, οι συλλογικότητες που κρατούν ανοιχτό τον δρόμο της βιωσιμότητας, οι Κυκλαδίτες που μας εμπνέουν είναι εδώ, σε ένα συλλεκτικό τεύχος που αναζητά νησίδες αυθεντικότητας στα νησιά που έχουμε ταυτίσει με τα πιο ωραία καλοκαίρια μας. 

Από τη λιτή κι απέριττη Σίκινο, το τελευταίο ίσως προπύργιο των Κυκλάδων απέναντι στον μαζικό τουρισμό, ταξιδεύουμε στη Σέριφο των εύθραυστων ισορροπιών που εντάχθηκε μαζί με τη Σίφνο και τη Φολέγανδρο στον κατάλογο του οργανισμού Europa Nostra με τους επτά πιο απειλούμενους τόπους πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη για το 2024. Aπό εκεί αναχωρούμε για το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, τη Νάξο με τα πολλά, διαφορετικά πρόσωπα, τη σπουδαία πρωτογενή παραγωγή, τη γοητευτική ενδοχώρα και τα υπέροχα χωριά, που φιλοξενεί μνημεία κι αρχαιότητες που όμοιές τους δεν υπάρχουν στη Μεσόγειο. Συναντούμε πρωτοπόρους και ανήσυχους ανθρώπους του μόχθου, της τέχνης, της καθημερινής ζωής, φωτίζουμε αθέατες ή λιγότερο γνώριμες πλευρές των Κυκλάδων στις οποίες θέλουμε να επιστρέφουμε. 

Τα «Ταξίδια» κυκλοφορούν την Κυριακή 16 Ιουνίου με την «Καθημερινή». 

Οινοχόος Ιουνίου: Η wine list του καλοκαιριού – Την Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Οινοχόος», βιβλίο «Η σφαγή στο Δίστομο», «Κ»-2

Φτιάχνουμε την απόλυτη wine list για το καλοκαίρι. Κορυφαίοι επαγγελματίες, sommelier και οινολόγοι δοκιμάζουν και επιλέγουν 150 κρασιά για κάθε γούστο και κάθε budget.

Δοκιμάζουμε αφρώδη αλλά και παλαιωμένα Μοσχοφίλερα, ανοίγουμε κρασιά με βιδωτό πώμα, πίνουμε τους ωραιότερους Ροδίτες που βρίσκουμε στην αγορά. Βάζουμε το Viognier στο μικροσκόπιο, δοκιμάζουμε Sauvignon Blanc από την Ελλάδα και τον κόσμο, ταιριάζουμε πρόχειρο φαγητό με υπέροχα κρασιά, προτείνουμε αρωματικά ούζα και τσίπουρα, ιδιαίτερες craft μπύρες, φτιάχνουμε ιταλικά απεριτίβο στο σπίτι.

Ο barista και επιτυχημένος youtuber Τζέιμς Χόφμαν μας δίνει αποκλειστική συνέντευξη και μιλάει για το μέλλον του speciality καφέ.

Ακόμα, συνέντευξη με τον Dr. Loosen στον Μoζέλλα, αλλά και με τον David Wittig στο Αμύνταιο.

Γευσιγνωσία σε 13 κρασιά χωρίς ή με λιγότερο αλκοόλ. Γιατί αξίζουν μια θέση στο τραπέζι μας.

Αυτά κι άλλα πολλά σε ένα ολοκαίνουργιο τεύχος, γεμάτο φρεσκάδα, για ένα καλοκαίρι με πολύ και καλό κρασί.

Το περιοδικό Οινοχόος κυκλοφορεί την Κυριακή 16 Ιουνίου με την «Καθημερινή».

Η σφαγή του Διστόμου: Μια έκδοση μνήμης – Την Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Οινοχόος», βιβλίο «Η σφαγή στο Δίστομο», «Κ»-3

«Μην πάψετε να θυμάστε και να μνημονεύετε τη σφαγή του Διστόμου. Ποτέ! Μην αφήσετε να ξεχαστεί όπως ξεχάστηκαν άλλα παρόμοια εγκλήματα». Σε αυτήν την υποθήκη του Ιάκωβου Καμπανέλλη επιχειρεί να ανταποκριθεί η «Καθημερινή», με την ειδική έκδοση που τη συνοδεύει την Κυριακή, 16 Ιουνίου.

Ήταν 12 Ιουνίου 1944, όταν στο Δίστομο διαπράχθηκε ένα από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στην Ελλάδα. Τα γεγονότα της δραματικής εκείνης ημέρας σκιαγραφεί η Αμαλία Ν. Παπαϊωάννου, επιμελήτρια του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου.

Στην έκδοση περιλαμβάνεται, επίσης, η έκθεση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, 10 ημέρες μετά, η οποία κάνει λόγο για «ανυπολόγιστη καταστροφή».

Το πλέον συγκλονιστικό στοιχείο του βιβλίου είναι οι μαρτυρίες και οι αφηγήσεις όσων επέζησαν της ναζιστικής θηριωδίας, καθώς και η φωτογραφική της αποτύπωση.

Η σφαγή του Διστόμου ενέπνευσε ποιητές, λογοτέχνες, χαράκτες, γλύπτες και άλλους καλλιτέχνες. Μερικά από τα έργα τους φιλοξενούνται στην έκδοση.

Το Δίστομο, όμως, δεν ήταν ο μόνος τόπος όπου τα γερμανικά στρατεύματα στράφηκαν με ωμότητα εναντίον αμάχων στην κατεχόμενη Ελλάδας. Στις τελευταίες σελίδες της έκδοσης, ο Στράτος Δορδανάς, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δίνει μια γενική εικόνα, η οποία συνοδεύεται με πλούσιο εικονογραφικό υλικό και συγκλονιστικά χαρακτικά γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών.

Το βιβλίο «Η σφαγή στο Δίστομο» κυκλοφορεί την Κυριακή 16 Ιουνίου με την «Καθημερινή».

Πόσο κοστίζει το ελληνικό καλοκαίρι; Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Οινοχόος», βιβλίο «Η σφαγή στο Δίστομο», «Κ»-4

Αντέχει η τσέπη μας μια εβδομάδα στις Κυκλάδες; Μήπως στην Κρήτη; Συμφέρει το all inclusive; Παραμένει οικονομικό το κάμπινγκ; Ακτοπλοϊκά ή βενζίνη; Αυτοκίνητο στο πλοίο ή ενοικίαση εκεί; Ακολουθεί ένας μικρός οδηγός (οικονομικής) επιβίωσης για τις φετινές μας διακοπές.

Μια συνάντηση στη Μάνη με τη Βρετανίδα συγγραφέα Ρέιτσελ Κασκ και μια συζήτηση περί βιβλίων και ζωής με την Αμάντα Μιχαλοπούλου.

Έπειτα από μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, αλλά και μία ακόμα πολύ κουλ αντίδραση από τον ίδιο, προσπαθούμε μέσα από τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον Μίλτο Τεντόγλου να «μπούμε στο μυαλό» του.

Μία μέρα στις πλαγιές στα Αστερούσια όρη της Κρήτης, εκεί όπου η κλιματική κρίση αλλάζει τη ζωή τόσο των μελισσών όσο και των μελισσοκόμων.

Υπάρχει κόσμος που χρησιμοποιεί DVD; Που πηγαίνει σε βιντεοκλάμπ; Που έχει ξεφύγει από τη μανία του στρίμιγνκ και ακολουθεί έναν άλλο ρυθμό; Ναι, υπάρχει. 

Μερικά εύκολα tips για να μειώσουμε τη σπατάλη του φαγητού και της ενέργειας στην κουζίνα, δίνοντας ανάσες στον πλανήτη και στην τσέπη μας.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 16 Ιουνίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT