Στο νέο τεύχος «Ταξίδια»: Κυκλάδες, όπως παλιά! Την Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»

Στο νέο τεύχος «Ταξίδια»: Κυκλάδες, όπως παλιά! Την Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιερωμένο στις Κυκλάδες της αυθεντικότητας και του αειφόρου τουρισμού είναι το νέο τεύχος «Ταξίδια» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή. Εκείνοι που διατηρούν την παράδοση ζωντανή, οι δραστήριες ομάδες που εργάζονται για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και τη συνοχή των τοπικών κοινωνιών, οι συλλογικότητες που κρατούν ανοιχτό τον δρόμο της βιωσιμότητας, οι Κυκλαδίτες που μας εμπνέουν είναι εδώ, σε ένα συλλεκτικό τεύχος που αναζητά νησίδες αυθεντικότητας στα νησιά που έχουμε ταυτίσει με τα πιο ωραία καλοκαίρια μας. 

Από τη λιτή κι απέριττη Σίκινο, το τελευταίο ίσως προπύργιο των Κυκλάδων απέναντι στον μαζικό τουρισμό, ταξιδεύουμε στη Σέριφο των εύθραυστων ισορροπιών που εντάχθηκε μαζί με τη Σίφνο και τη Φολέγανδρο στον κατάλογο του οργανισμού Europa Nostra με τους επτά πιο απειλούμενους τόπους πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη για το 2024. Aπό εκεί αναχωρούμε για το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, τη Νάξο με τα πολλά, διαφορετικά πρόσωπα, τη σπουδαία πρωτογενή παραγωγή, τη γοητευτική ενδοχώρα και τα υπέροχα χωριά, που φιλοξενεί μνημεία κι αρχαιότητες που όμοιές τους δεν υπάρχουν στη Μεσόγειο. Συναντούμε πρωτοπόρους και ανήσυχους ανθρώπους του μόχθου, της τέχνης, της καθημερινής ζωής, φωτίζουμε αθέατες ή λιγότερο γνώριμες πλευρές των Κυκλάδων στις οποίες θέλουμε να επιστρέφουμε. 

Τα «Ταξίδια» κυκλοφορούν την Κυριακή 16 Ιουνίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT