Το μπάτζετ των διακοπών μας – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»

Το μπάτζετ των διακοπών μας – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 16/6 με την «Καθημερινή»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συζήτηση για τις πιο ακριβές διακοπές της εικοσαετίας έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες, με το αυξημένο κόστος διαβίωσης να συνδυάζεται με τη μεγάλη αύξηση του εξωτερικού τουρισμού και να δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα, που αποτυπώνεται στις τιμές των δημοφιλών (και όχι μόνο) προορισμών. Αφορά πια τον μέσο Έλληνα το ελληνικό καλοκαίρι; Μπορεί μια τετραμελής οικογένεια να κάνει μία βδομάδα αξιοπρεπών διακοπών; Πώς πρέπει να αξιοποιήσει το καλοκαιρινό της μπάτζετ;

Ανατρέξαμε σε δημοφιλείς πλατφόρμες κρατήσεων (Booking, Airbnb κ.ά.) έχοντας στο μυαλό μας ότι, αν η αναζήτηση αυτή γινόταν πριν από κάποιους μήνες, το κόστος θα ήταν κάπως μικρότερο, συγκρίναμε τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, χρησιμοποιήσαμε εξειδικευμένες εφαρμογές (Vrisko Apostasi) για να βρούμε το κόστος της βενζίνης και των διοδίων, και μιλήσαμε με τοπικούς παράγοντες του τουρισμού και της εστίασης, σε μια προσπάθεια καταγραφής μερικών ενδεικτικών περιπτώσεων για διακοπές σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 16 Ιουνίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT