Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

Tα Ρίχτερ της ευρωκάλπης και το νέο τοπίο μετά τις εκλογές της αποχής.

– Η «χημεία» του κυβερνητικού ανασχηματισμού, ο βρασμός στο ΠΑΣΟΚ και η «Βαβέλ» στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναταράξεις σε όλο το πολιτικό σκηνικό και το παρασκήνιο που οδήγησε εσπευσμένα στις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

– Η δεύτερη ανάγνωση της ψήφου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με ρεπορτάζ, αναλύσεις, συνεντεύξεις και γραφήματα.

– Η «μοιρασιά» των αξιωμάτων στην Ε.Ε. και ο κλοιός της Ακροδεξιάς στις δύο πλευρές του γαλλογερμανικού άξονα. 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

• Χάρης Δούκας: Να δώσουμε τον λόγο στη βάση του ΠΑΣΟΚ. Ο δήμαρχος Αθηναίων με συνέντευξή του στην «Κ» ανοίγει τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα στην Κεντροαριστερά. «Οχι πάλι ατέρμονες συζητήσεις», τονίζει.

Το κυβερνητικό σχέδιο με 15 μέτρα για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας 398.000 ενδιαφερόμενοι.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

Διονύσης Σαββόπουλος εκ βαθέων και εφ΄όλης της ύλης στην «Κ». Η δημοκρατία πρέπει να βρει το σύγχρονο αφήγημά της, λέει. Η ζωή του, η ανασκόπηση 50 ετών στο ελληνικό τραγούδι και η μεγάλη γιορτή στο Ηρώδειο. Μιλά για τον λαϊκισμό, τη γενιά του Πολυτεχνείου και «για το παιδί που ακούω συχνά μέσα μου».

«Οι άλλοι εκεί κάτω στις Αθήνες δεν νοιάζονται». Αποστολή της «Κ» στην Πέλλα εκεί που Ελληνική Λύση και Νίκη πήραν από τα υψηλότερα ποσοστά τους. Απαντήσεις μέσω κατοίκων στο ερώτημα γιατί η δεξιά της Δεξιάς εκτινάχθηκε στη Βόρεια Ελλάδα. 

Ενα κόμμα που το λένε Φειδία. Πώς ο 24χρονος Κύπριος σταρ του YouTube έλαβε 20% στις ευρωεκλογές και την τρίτη θέση με τα απλοϊκά μηνύματα κατά των επαγγελματιών της πολιτικής και το «περιπαίζουν μας». Εφόδιό του και η καθ΄ομολογίαν άγνοια…

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

Το Μουσείο της Ακρόπολης έκλεισε 15 χρόνια εμφατικής «παρουσίας», αλλάζοντας την εικόνα  και της ευρύτερης οικιστικής ενδοχώρας, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες. Ο δημιουργός του, αρχιτέκτων Μπερνάρ Τσουμί, μιλάει στην «Κ» κάνοντας τον δικό του απολογισμό: «Παραδόξως, δεν θα άλλαζα τίποτα»…

Δασοκομάντος εξοπλισμένοι με drones και μετεωρολογικούς σταθμούς χειρός. Μιλούν στην «Κ» για τα διδάγματα των τελευταίων ετών και το μεγάλο στοίχημα του φετινού καλοκαιριού. 

Βιντσέντζο Γκαλίνα, ο πολυσχιδής, μυστηριώδης καρμπονάρος συνεργάτης του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου και ο ρόλος του στη σύνταξη του πρώτου «εν Επιδαύρω» Συντάγματος του Αγώνα του 1821. Ποια η σχέση του με τον λόρδο Βύρωνα. Νέα στοιχεία στο φως από την έρευνα του καθηγητή Αριστείδη Χατζή στην Ιταλία. 

Μια «Ορέστεια» με ματιά διονυσιακή. Ο Θόδωρος Τερζόπουλος μιλάει για την καταβύθιση στον Αισχύλο και τη συμμετοχή στα Επιδαύρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT