Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Hours», βιβλίο «Κύπρος 1974: Γεγονότα και μαρτυρίες» Α’ τόμος, ειδική έκδοση «Κ Γυναίκες», «Κ»

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Hours», βιβλίο «Κύπρος 1974: Γεγονότα και μαρτυρίες» Α’ τόμος, ειδική έκδοση «Κ Γυναίκες», «Κ»

6' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο ανανεωμένο «Hours» έρχεται με ολόφρεσκο σχεδιασμό, πλούσια αρθρογραφία και πολλές συζητήσεις με σημαντικά πρόσωπα της ωρολογοποιίας. Με αφορμή τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού, πατάμε τους χρονογράφους μας, καταγράφουμε τα ρεκόρ μας και ταξιδεύουμε σε διαφορετικές ζώνες ώρας.

Μαζί το βιβλίο «Κύπρος 1974» Α΄ τόμος. Η τουρκική εισβολή μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών και τις μαρτυρίες ανθρώπων που αιχμαλωτίστηκαν, βασανίστηκαν και θρήνησαν τους δικούς τους.

Και για 3η χρονιά, η ειδική έκδοση «Κ Γυναίκες» επιστρέφει και βάζει στο τραπέζι ακόμα περισσότερα θέματα. Οι πολλές όψεις της κακοποίησης, ο μύθος και η πραγματικότητα του γυναικείου ανταγωνισμού και πώς μπορεί κανείς να αναγνωρίσει το σεξιστικό εργασιακό περιβάλλον, ενώ στο «Κ» αυτής της Κυριακής, η Αθήνα που θα θέλαμε. Πράσινοι δημόσιοι χώροι, ταράτσες και μπαλκόνια, αλλά και η ελληνική επινοητικότητα που δημιούργησε μια έκδοση με πατέντες που συναντάμε σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Στο καλοκαιρινό HOURS οι χρονογράφοι μας καταγράφουν νέα ρεκόρ  – Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Hours», βιβλίο «Κύπρος 1974: Γεγονότα και μαρτυρίες» Α’ τόμος, ειδική έκδοση «Κ Γυναίκες», «Κ»-1

Το ανανεωμένο Hours έρχεται με ολόφρεσκο, νέο σχεδιασμό και με μια ολοκαίνουργια δομή: Πλούσια αρθρογραφία, ευρύτερη θεματολογία και πολλές συζητήσεις με σημαντικά πρόσωπα της ωρολογοποιίας. Και, καθώς είναι το πρώτο τεύχος μετά την πρόσφατη μεγάλη έκθεση της Γενεύης, είναι γεμάτο με καινούργια μοντέλα, κυρίως καλοκαιρινά και άλλα ρολόγια περιπέτειας που θα μας συνοδεύσουν στις θερινές μας αποδράσεις.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ – Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν και τοHours κάνει μια αναδρομή στην εξέλιξη της τεχνολογίας που δίνει μια νέα αίσθηση της έννοιας του χρόνου στα ρεκόρ κορυφαίων αθλητών.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟRATTRAPANTE – Ένα εξαιρετικά σύνθετο complication που εξυπηρετούσε τη χρονομέτρηση αγώνων στις αρχές του περασμένου αιώνα. Σήμερα προσδίδει prestige σε όποια ωρολογοποιία καταφέρνει να το κατασκευάσει.

FABRIZIO BUONAMASA – Oδημιουργικός διευθυντής ρολογιών του οίκου Bulgari μας μυεί στο «προπονητικό» του πλάνο και στη φιλοσοφία της επιδίωξης όλο και καλύτερων επιδόσεων και εξηγεί πώς έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ λεπτότερου μηχανικού ρολογιού στον κόσμο.

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟΪ – Το Pelagos FXD Chrono “Cycling Edition” σχεδιάστηκε με τη συνεργασία της ποδηλατικής ομάδας την οποία χορηγεί η Tudor, με βασικό του χαρακτηριστικότο ελάχιστο βάρος.

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ 2024 – Μπλε του πάγου, πράσινο της ελιάς, χάλκινο της Ανατολής: όλο και περισσότερες ωρολογοποιίες επιλέγουν τις ήπιες αυτές αποχρώσεις για τα μοντέλα τους, χαρίζοντάς μας μια πιο γήινη και προσιτή παλέτα για τις εμφανίσεις μας.

O ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ – Ρολόγια με ένδειξη δεύτερης ζώνης ώρας: Κομψά, κοσμοπολίτικα και πρακτικά, αναδεικνύουν τα πιο αξέχαστα ταξίδια μας.

Στο περιοδικό HOURS που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

«Κύπρος 1974: Γεγονότα και μαρτυρίες», α΄ τόμος – Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Hours», βιβλίο «Κύπρος 1974: Γεγονότα και μαρτυρίες» Α’ τόμος, ειδική έκδοση «Κ Γυναίκες», «Κ»-2

Αυτή την Κυριακή η «Καθημερινή» δίνει τον λόγο στους ανθρώπους που έζησαν μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης Ιστορίας του Ελληνισμού: την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Πενήντα χρόνια μετά τα αιματηρά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη μεγαλόνησο, μας μιλούν οι πρωταγωνιστές τους: οι νεαροί τότε έφεδροι, οι έμπειροι στρατιωτικοί, τα στελέχη των υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών, που έζησαν από κοντά τη φρίκη της εισβολής. Μέσα από τις μαρτυρίες και τις προσωπικές τους αφηγήσεις, μεταφερόμαστε στις κρίσιμες αυτές ημέρες του καλοκαιριού του 1974 και βρίσκουμε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που μας απασχολούν ακόμα και σήμερα.

Πέραν όμως από τα πεδία των μαχών, μεταφερόμαστε και στα μετόπισθεν· μέσα από τις αφηγήσεις των αμάχων και των αιχμαλώτων γινόμαστε μάρτυρες των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν από τους εισβολείς και μετράμε από κοινού τις πληγές που παραμένουν ανοιχτές για το σύνολο του Ελληνισμού. Συγκλονιστικές ιστορίες ηρωισμού, απώλειας, απελπισίας, και ξεριζωμού συνθέτουν το μωσαϊκό του μεγαλύτερου ίσως τραύματος της πρόσφατης Ιστορίας μας.

Ο α’ τόμος του βιβλίου «Κύπρος 1974: Γεγονότα και μαρτυρίες» κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

«Κ Γυναίκες»: Ιστορίες σεξισμού και οι πολλές όψεις της κακοποίησης – Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Hours», βιβλίο «Κύπρος 1974: Γεγονότα και μαρτυρίες» Α’ τόμος, ειδική έκδοση «Κ Γυναίκες», «Κ»-3

«Δεν έχουν αίσθηση σε πόσο μεγάλο κίνδυνο ζουν», «Μπορεί ο άλλος να τις πιάνει απ’ τον λαιμό και εκείνες να μην το αντιλαμβάνονται ως σωματική βία. Λένε “μα δεν με έχει χτυπήσει”, επειδή δεν τις χαστουκίζει». Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ισότητας των Φύλων, ο αριθμός των γυναικών που προχώρησαν σε καταγγελία για κάποιας μορφής ενδοοικογενειακή βία σκαρφάλωσε στις 10.131 περιπτώσεις το 2022, όταν το 2020 ήταν μόλις 4.264 γυναίκες. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, θύτης ήταν ο νυν ή τέως σύντροφος του θύματος. Ενδοικογενειακή βία δεν είναι μόνο οι περιπτώσεις που φτάνουν να γίνονται πρωτοσέλιδα, αλλά συχνότερα πρόκειται για ένα περίπλοκο σύμπαν μικροσυμπεριφορών που έχουν σαν αποτέλεσμα την απώλεια ελέγχου, τον τρόμο ή την σύγχυση του θύματος. Τα έμπειρα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στην Αθήνα, μας εξηγούν την σημασία της ενδυνάμωσης της γυναίκας προκειμένου να μπορέσει να ελέγξει ξανά τη ζωή της.

Ιατρικός μισογυνισμός: Η αδιαφορία για τον πόνο της γυναίκας και η περιφρόνηση της γυναικείας συμπτωματολογίας από τους (άνδρες) γιατρούς μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για την υγεία των γυναικών.

Ενδομητρίωση, η «άγνωστη» γυναικεία πάθηση. 190 εκατ. γυναίκες σε όλο τον κόσμο βιώνουν ανυπόφορο πόνο, που επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους και κινδυνεύουν από υπογονιμότητα και κατάθλιψη.

Single mothers, μόνες απέναντι στον κόσμο. Το 9% των οικογενειών στην Ελλάδα είναι μονογονεϊκές και το 94% απαρτίζεται από μαμάδες. Πώς ισορροπούν εργασία, μητρότητα και προσωπική ζωή;

Νέες γυναίκες με ΔΕΠΥ, μόνες, ψάχνουν διάγνωση. Αν και πρόκειται για μία από τις συχνότερες νευροβιολογικές διαταραχές της παιδικής ηλικίας, η ΔΕΠΥ διαγιγνώσκεται στις γυναίκες γύρω στην ηλικία των 40.

Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού αποτελούν ορόσημο για την ισότητα των φύλων στον χώρο του αθλητισμού, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού γυναίκες και άντρες αθλητές μοιράζονται το ίδιο ποσοστό συμμετοχής: 50-50.

Τι είναι το σύνδρομο ή φαινόμενο του απατεώνα; Γιατί οι γυναίκες μπαίνουν στον φαύλο κύκλο της αυτοαμφισβήτησης; Γιατί δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν και να γιορτάσουν τα επιτεύγματά τους; Είναι θέμα φύλου ή κοινωνικών συνθηκών; Αν πιστεύετε ότι δεν αξίζετε την επαγγελματική θέση ή επιτυχία σας, ότι δεν είστε επαρκής ή αρκετά ευφυής και κάποια στιγμή όλοι θα το καταλάβουν αυτό, υποφέρετε από το σύνδρομο ή φαινόμενο του απατεώνα ‒ και δεν φταίτε εσείς γι’ αυτό.

Πόσο σεξιστικό είναι το εργασιακό σας περιβάλλον; Έμφυλα στερεότυπα, μισθολογική ανισότητα, απουσία από τη λήψη αποφάσεων, σεξουαλική παρενόχληση και άλλα σημάδια που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν.

Γιατί η εστίαση συγκεντρώνει τις περισσότερες καταγγελίες βίας και παρενόχλησης; Τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας σεφ τοποθετούνται για τον macho χώρο της κουζίνας.

Είναι τελικά το Body positivity μια φούσκα; Εκτός από hashtag στα κοινωνικά δίκτυα και διαφημιστικό σλόγκαν, τι έχει αλλάξει πραγματικά στην εικόνα που έχουμε για τα σώματά μας (και των άλλων);

Πώς η φεμινιστική αφύπνιση των γυναικών έχει αλλάξει την καθημερινότητα του dating και γιατί το φλερτ γίνεται πιο πολιτικό από ποτέ.

Οι γυναίκες δεν αλληλοϋποστηρίζονται (και άλλοι μύθοι). Το #ΜeΤoo μάς έκανε να συζητήσουμε για πολλά, όχι όμως και για τον περιλάλητο «γυναικείο ανταγωνισμό».

Γυναίκες δεν είναι μόνο η Αθήνα. Γιατί οι εξελίξεις γύρω από την έμφυλη ισότητα και τη γυναικεία ενδυνάμωση τρέχουν με διαφορετικές ταχύτητες στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην επαρχία; 

Η ειδική έκδοση «Κ Γυναίκες» κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Όμορφη πόλη, πράσινα μπαλκόνια – Στο περιοδικό «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Hours», βιβλίο «Κύπρος 1974: Γεγονότα και μαρτυρίες» Α’ τόμος, ειδική έκδοση «Κ Γυναίκες», «Κ»-4

Τι σημαίνει μια πόλη να έχει πρόβλημα αισθητικής; Γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε την αξία του δημόσιου χώρου; Πώς μπορούμε να ζούμε με περισσότερο πράσινο; Μια συζήτηση με την αρχιτέκτονα και πανεπιστημιακό Θεώνη Ξάνθη, που ελπίζει με τις ιδέες της να αλλάξει την πόλη.

Πράσινες ταράτσες και μπαλκόνια: Πώς μπορούμε να μεταμορφώσουμε τους εξωτερικούς χώρους των διαμερισμάτων μας σε μικρές οάσεις-ασπίδες απέναντι στη ζέστη και τη ρύπανση.

Η ιστορία της ξαπλώστρας, από τα ψάθινα βορειοευρωπαϊκά έπιπλα του 19ου αιώνα μέχρι τις κομψές σεζλόνγκ της Γαλλικής Ριβιέρας και τα πομπώδη «κρεβάτια» που γέμισαν τις ελληνικές παραλίες.

Τα μικρά μυστικά της αθηναϊκής πολυκατοικίας: ένας φωτογράφος κατέγραψε πώς μοιάζει σήμερα ένα εγκαταλελειμένο θυρωρείο, ένας πίνακας ανακοινώσεων, ένα ξεχασμένο γραμματοκιβώτιο.

Μαρία Κριστίνα Ντιντέρο: Μια από τις σημαντικότερες επιμελήτριες στον χώρο του ντιζάιν μάς μιλάει για την τηνιακή μαρμαρογλυπτική, που την έφερε για λίγες μέρες στην Ελλάδα, αλλά και για το πώς λες μια ιστορία μέσα από αντικείμενα. 

Μια ομάδα σχεδιαστών παρατήρησε για χρόνια την ελληνική επινοητικότητα σε καθημερινά προβλήματα και δημιούργησε μια έκδοση με πατέντες που συναντάμε σε κάθε γωνιά της χώρας.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT