Από την πλατεία στην ταράτσα – Στο περιοδικό «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Από την πλατεία στην ταράτσα – Στο περιοδικό «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αισθητική έχει να κάνει και με την παιδεία, με την ιδεολογία, με τη στάση απέναντι στα πράγματα, με τους θεσμούς. Δεν είναι κάτι αυτόνομο και δεν αφορά μόνο τα πεπραγμένα των πολιτών. Πρόβλημα για την Αθήνα δεν είναι μόνο τα άτεχνα κατασκευάσματα, τα πανωσηκώματα, τα κλεισμένα ρετιρέ που όντως είναι άσχημα στην πόλη, παρόλο που εγώ έτσι την αγάπησα. Είναι το ότι επιτρέπει η πολιτεία να γίνεται αυτό. Η αισθητική είναι κάτι που μεταβάλλεται», μας λέει η Θεώνη Ξάνθη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, της οποίας το αρχιτεκτονικό της γραφείο, xza-architects, πρόσφατα κέρδισε τους διαγωνισμούς για την ανάπλαση της πλατείας Κολωνακίου και της νέας στάσης μετρό στην Αλεξάνδρας.

Ο δημόσιος χώρος είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για την Αθήνα. Ένα άλλο είναι ο ιδιωτικός: μπορούμε να τον κάνουμε πιο πράσινο; Μπορεί το μπαλκόνι μας να γίνει μια μικρή όαση; Μπορεί να φτιαχτεί ένας κήπος στην ταράτσα μας; Συζητήσαμε με ειδικούς και μας έδωσαν τις συμβουλές τους.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής». 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT