Χρονομετρώντας τους κορυφαίους – Στο περιοδικό «Hours» σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Χρονομετρώντας τους κορυφαίους – Στο περιοδικό «Hours» σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες -που θα διεξαχθούν φέτος στο Παρίσι-πλησιάζουν. Όπως οι κορυφαίοι αθλητές συναντιούνται κάθε τέσσερα χρόνια για να σπάσουν παγκόσμια ρεκόρ και να προσφέρουν υπερθέαμα, έτσι και η τεχνολογία της χρονομέτρησης γίνεται όλο και πιο ακριβής και συναρπαστική, προσφέροντάς μας μια νέα αίσθηση της έννοιας του χρόνου.

Η Omega έχει συμβόλαιο με τη ΔΟΕ για να παραμείνει επίσημος χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων τουλάχιστον ως το 2032 – έναν αιώνα από την πρώτη της εμφάνιση, στο ΛοςΆντζελες. Πόσα έχουν αλλάξει από τότε: Από το παραδοσιακό πιστόλι του αφέτη, στο υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα εκκίνησης. Από το νήμα του τερματισμού και τους κριτές που κάθονταν σε κερκίδα, ένας για κάθε αθλητή, στο φώτοφινις που πιάνει ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Ξαναζούμε την ιστορία της χρονομέτρησης των Ολυμπιακών και συνομιλούμε με τον AlainZobrist, τον άνθρωπο πίσω από τα υπερσύγχρονα συστήματα της Omega. Άραγε πόσα καινούργια ρεκόρ θα καταγράψουν οι τεχνολογίες που ετοίμασε φέτος στο Παρίσι;

Στο περιοδικό «Hours» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT