Euro 2004, μετά είκοσι χρόνια – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 30/6 με την «Καθημερινή»

Euro 2004, μετά είκοσι χρόνια – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 30/6 με την «Καθημερινή»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εσείς φοβόσασταν γιατί δεν μας πιστεύετε. Κανείς δεν μας πίστευε, ούτε η ίδια μας η μάνα», λέει ο Κώστας Κατσουράνης, βλοσυρός και ντυμένος στα μαύρα. Δίπλα του κάθεται ο Τάκης Φύσσας, απέναντί του ο Άγγελος Χαριστέας – γνέφουν καταφατικά. Ο Κατσουράνης παίρνει μια βαθιά ανάσα και γίνεται πιο συγκαταβατικός: «Ήταν λογικό να φοβάστε. Εμείς, όμως, που ξέραμε την ομάδα δεν φοβόμασταν τίποτα και κανέναν». Βρισκόμαστε σε ένα σπίτι στην Κηφισιά γεμάτο αναμνηστικά από τις μέρες εκείνες στην Πορτογαλία, όπου οι τρεις παλιοί πρωταθλητές Ευρώπης συναντήθηκαν για τα γυρίσματα μιας νέας αθλητικής εκπομπής της Cosmote TV, που θα αφορά το Euro 2004.

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική έκπληξη όλων των εποχών. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος δεν περίμενε ότι η Εθνική Ελλάδος μπορούσε να στεφθεί πρωταθλήτρια μέσα στην Πορτογαλία. Τα δύσκολα ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή, αφού ο όμιλος με Πορτογαλία, Ισπανία και Ρωσία μόνο ευνοϊκός δεν ήταν. «Υπήρχε αγωνία για το αποτέλεσμα, αλλά δεν υπήρχε φόβος», εξηγεί ο Τάκης Φύσσας. «Δεν το λέω με έπαρση, αλλά ήμασταν μια φουρνιά ποδοσφαιριστών που αντιμετωπίζαμε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα μέσα στη σεζόν, ήμασταν συνηθισμένοι».

Εκτός από τους τρεις ποδοσφαιριστές που θυμήθηκαν μαζί μας τις μεγάλες στιγμές της Πορτογαλίας, ζητήσαμε από δυο Βρετανούς δημοσιογράφων να σχολιάσουν πώς έζησαν εκείνοι την απίθανη πορεία της Ελλάδας, ενώ φιλοξενούμε και τη μαρτυρία ενός φιλάθλου για το πώς έφτασε στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας τη μέρα του τελικού, ενδεικτική της «τρέλας» που ζούσαμε εκείνες τις μέρες.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 30 Ιουνίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT