Κυριακή 7/7 με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος» Α’ τόμος, «4 Τροχοί», ειδική έκδοση «Πάμε Πανεπιστήμιο 2024», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», «Κ»

Κυριακή 7/7 με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος» Α’ τόμος, «4 Τροχοί», ειδική έκδοση «Πάμε Πανεπιστήμιο 2024», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», «Κ»

6' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κι αν η Ελλάδα είχε γίνει Κόκκινη το ’45; 
Αν ο Εμφύλιος είχε τελειώσει διαφορετικά;

Αν η Ελλάδα είχε συνταχθεί με το Ανατολικό Μπλοκ;

«Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος». Ο Α’ τόμος του ανατρεπτικού μυθιστορήματος του Δημήτρη Φύσσα, μίας ιδιοφυούς σύλληψης στο σταυροδρόμι της Ιστορίας και της Φαντασίας, την Κυριακή με την Καθημερινή.

Μαζί οι «4Τροχοί» Ιουλίου. Πόσες εκπλήξεις μπορεί να κρύβονται σε ένα σουπερμίνι πόλης; Η κινεζική MG δίνει την απάντηση, ενώ παράλληλα οδηγούμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τις ανανεωμένες προτάσεις ορισμένων από τους πιο καταξιωμένους παίκτες της αγοράς.   

Ακόμα «Πάμε Πανεπιστήμιο 2024». Η ειδική έκδοση της μεγαλύτερης εταιρίας επαγγελματικού προσανατολισμού, «Οrientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας», με τις σχολές του μηχανογραφικού με υψηλή ζήτηση αλλά και έξυπνες χαμηλόβαθμες επιλογές.

Και στην ετήσια έκδοση «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη»,  οι υπεύθυνες πρακτικές που οδηγούν σε βελτιωμένα μεγέθη και το ESG ως μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων, ενώ στο περιοδικό «Κ» προτάσεις για το τι θα διαβάσουμε το καλοκαίρι. Διαβάσαμε, δηλαδή, όσα πιστεύουμε ότι πρέπει να διαβάσετε..

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους! 

«Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος», α’ τόμος – Την Κυριακή 7/7 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 7/7 με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος» Α’ τόμος, «4 Τροχοί», ειδική έκδοση «Πάμε Πανεπιστήμιο 2024», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», «Κ»-1

Τι θα γινόταν αν ο Εμφύλιος είχε τελειώσει διαφορετικά; Αν η Ελλάδα είχε συνταχθεί με το Ανατολικό Μπλοκ; Αν η εξέγερση του Πολυτεχνείου στρεφόταν εναντίον ενός σοσιαλιστικού καθεστώτος;

Αυτή την Κυριακή, η Καθημερινή προσφέρει στους αναγνώστες της το ανατρεπτικό μυθιστόρημα του Δημήτρη Φύσσα Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος. Όπως γράφει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος στον πρόλογο της έκδοσης, «Η υπόθεση του μυθιστορήματος του Δημήτρη Φύσσα είναι απλή. […] Είναι μια υπόθεση που την έχουν κάνει όσοι έζησαν τον Εμφύλιο, τη μετεμφυλιακή Ελλάδα, ακόμη και τη Μεταπολίτευση. Πόσοι όμως τόλμησαν ή μπόρεσαν να την περιγράψουν με την ενάργεια και την ακρίβεια που την περιγράφει ο Φύσσας στο μυθιστόρημά του; Η υπόθεση προκαλεί ως επί το πλείστον συναισθηματικές αντιδράσεις, ανάλογα με τη θέση που πήρε ο καθένας στον Εμφύλιο, στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, ακόμη και στη Μεταπολίτευση. Η “πίκρα” για τους ηττημένους του Εμφυλίου ήταν η κυρίαρχη φαντασίωση της πνευματικής Ελλάδας της Μεταπολίτευσης. Τόσες ταινίες, τόσα μυθιστορήματα, τόσα τραγούδια. Η Πλατεία Λένιν απαντά σ’ αυτή τη φαντασίωση».

Στο σταυροδρόμι της Ιστορίας και της Φαντασίας, το μυθιστόρημα του Δημήτρη Φύσσα στηρίζεται σε μια καθηλωτική πλοκή, η οποία στελεχώνεται από περίπλοκους χαρακτήρες, που αποκαλύπτουν τις αντιφάσεις και τα όνειρά τους σε έναν κόσμο διαφορετικό, αλλά παράλληλα οικείο· σε έναν κόσμο που ξαναγράφει την Ιστορία του. Το Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος «είναι ένα έργο εμπνευσμένο, που δεν εξαντλείται στο να αναπτύξει ένα απλό “τι θα γινόταν αν”, αλλά καταφέρνει και δίνει στο όραμα μιας εναλλακτικής εξέλιξης της Ιστορίας την πνοή της τραγωδίας», όπως αναφέρει ο Απόστολος Δοξιάδης.

Ένα μοναδικό μυθιστόρημα, που συναρπάζει αλλά και προβληματίζει, το Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας.

Ο α’ τόμος του μυθιστορήματος «Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος» κυκλοφορεί την Κυριακή 7 Ιουλίου με την «Καθημερινή».

Στους «4 Τροχούς» Ιουλίου, ανανέωση για πρωταγωνιστές και αναθεώρηση για όσους στοχεύουν στον πρωταθλητισμό – Την Κυριακή 7/7 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 7/7 με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος» Α’ τόμος, «4 Τροχοί», ειδική έκδοση «Πάμε Πανεπιστήμιο 2024», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», «Κ»-2

Στους 4Τροχούς Ιουλίου, κάποια από τα σημαντικότερα μοντέλα της ευρωπαϊκής αγοράς που διαγράφουν δυναμική πορεία εδώ και χρόνια και στην Ελλάδα, ανανεώνονται ώστε να διατηρήσουν τα κεκτημένα. Την ίδια ώρα, με ατού την ονομασία μιας μάρκας που έχει γράψει τη δική της ιστορία στην αυτοκίνηση, στη μάχη της αγοράς εισέρχεται ένας νέος παίκτης, πολλά υποσχόμενος.

Ο λόγος για την MG που μετά το ηλεκτρικό MG4, με το νέο MG3 επιχειρεί να (ξανα)κάνει ένα μεγάλο κόλπο, αυτήν τη φορά εντός του πλαισίου των πατροπαράδοτων σουπερμίνι και με αιχμή του δόρατος μια απρόσμενη υβριδική υλοποίηση. Η MG διάλεξε τον δύσκολο δρόμο, εξελίσσοντας από την αρχή μια εντελώς νέα γενιά του MG3. Σημειώνεται εδώ ότι υπό το κινεζικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της SAIC, το MG3 ξεκίνησε την καριέρα του το 2008, αλλάζοντας μόνο σήματα στο Rover 25 Streetwise, που διένυε την τελευταία φάση της καριέρας του. Η επόμενη γενιά παρουσιάστηκε το 2011 και κρατήθηκε στη ζωή μέχρι και πριν από λίγο καιρό, μέσα από μια εκτενή ανανέωση που έγινε το 2018, αν και η ευρωπαϊκή του παρουσία περιορίστηκε αποκλειστικά και μόνο στην Αγγλία. Μπορεί λοιπόν να υπάρχει όλη αυτή η προϊστορία, σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά όμως έχουμε να κάνουμε με έναν νέον παίκτη, που ουσιαστικά ξεκινάει από λευκό χαρτί. Ατού του, οι ικανοποιητικοί χώροοι, ο πλούσιος εξοπλισμός και ένα full hybrid υπόβαθρο που δεν εστιάζει στην απρόσμενη δύναμη, αλλά στην οικονομία καυσίμου και την καθημερινή φιλικότητα στη χρήση. Όλα αυτά, σε μια ασυναγώνιστη τιμή…

Πιο πάνω, τουλάχιστον αναφορικά με το μέγεθος, αέρας ανανέωσης φύσηξε για το καταξιωμένο Peugeot 3008. Το 3008, ήδη από το 2016 που πρωτοπαρουσιάστηκε, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Σύνολο που ηρεμεί τον οδηγό του με το στυλ του και τις διαστάσεις του. Σήμερα το μεσαίο γαλλικό άλλαξε και πλέον λογίζεται ως crossover με κουπέ σχεδιασμό. Η νέα σχεδιαστική προσέγγιση ακολουθεί τα πρότυπα του 408, με το πίσω κεκλιμένο μέρος να υιοθετεί κουπέ αισθητική παραπέμποντας σε fastback, επιτυγχάνοντας και έναν χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή. Η τελευταία πρόταση της Peugeot τοποθετείται απευθείας απέναντι σε κάθε λογής κουπέ SUV, οπότε και αναμένεται να διαταράξει τις ισορροπίες στην κατηγορία.

Κάτι ανάλογο ισχύει για ακόμα έναν… παλιό γνώριμο. Πρόκειται για το νέο Nissan Qashqai, που οδηγούμε για πρώτη φορά στην Πορτογαλία λίγο πριν την έλευσή του στην Ελλάδα. Ένα αυτοκίνητο που ήρθε σε… ανύποπτο χρόνο, το μακρινό πλέον 2007, για να δώσει σάρκα και οστά και να διαμορφώσει, εν γένει, με το τεχνολογικό του ποιόν και τη συνολική του φιλοσοφία, μία ολόκληρη κατηγορία οχημάτων. Με το «αυθεντικό» Qashqai του 2007, αλλά και με τις επόμενες, ακόμα πιο προηγμένες δύο γενιές του, το 2014 και εν συνεχεία το 2020, το ιαπωνικό SUV κυριολεκτικά έσπασε τα ταμεία, έχοντας πλέον στο ενεργητικό του περισσότερες από 4,2 εκατ. πωλήσεις. Διόλου άδικα, έγινε έτσι το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Nissan στην Ευρώπη.

Οι «4 Τροχοί» Ιουλίου κυκλοφορούν την Κυριακή 7 Ιουλίου με την «Καθημερινή».

«Πάμε Πανεπιστήμιο 2024» – Την Κυριακή 7/7 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 7/7 με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος» Α’ τόμος, «4 Τροχοί», ειδική έκδοση «Πάμε Πανεπιστήμιο 2024», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», «Κ»-3

Ποιες είναι οι προοπτικές της σχολής της Ψυχολογίας; Ποια μεταπτυχιακά μπορώ να κάνω μετά τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς; Ποια είναι τα χαμηλόβαθμα τμήματα που ανοίγουν πόρτες στο μέλλον;

Αυτή την Κυριακή, η Καθημερινή σάς προσφέρει το «Πάμε Πανεπιστήμιο 2024». Μια ειδική έκδοση της «Οrientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας», της μεγαλύτερης εταιρείας επαγγελματικού προσανατολισμού.

Περιλαμβάνοντας ενδεικτικές επιλογές τμημάτων ανά επιστημονικό πεδίο, παρουσιάζει όσες σχολές έχουν υψηλή ζήτηση, αλλά και τις έξυπνες χαμηλόβαθμες επιλογές που πρέπει να γνωρίζει κάθε υποψήφια ή υποψήφιος. Ένα ουσιαστικό εργαλείο για κάθε νέο ή νέα που βρίσκεται λίγο πριν το κατώφλι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο στοχεύει στο να τους βοηθήσει σε μία από τις πιο καίριες αποφάσεις τους για το αύριο.

Μια τεκμηριωμένη έκδοση με την υπογραφή της «Οrientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας», που ενδιαφέρει τόσο τον μελλοντικό φοιτητή ή φοιτήτρια, όσο και τους γονείς τους, έτσι ώστε να διαμορφώσουν μια εμπεριστατωμένη και συνολική εικόνα.

«Πάμε Πανεπιστήμιο 2024». Μια ειδική και χρήσιμη έκδοση, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή».

Τεύχος βιβλίο: συνεντεύξεις, τάσεις, προτάσεις – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 7/7 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 7/7 με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος» Α’ τόμος, «4 Τροχοί», ειδική έκδοση «Πάμε Πανεπιστήμιο 2024», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», «Κ»-4

Δέκα Έλληνες συγγραφείς μας μιλάνε για τα βιβλία τους, για τα βιβλία των άλλων, την ελληνική λογοτεχνία αλλά και τις αναγνωστικές τους συνήθειες.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιόχαν Χάρι εξηγεί αποκλειστικά στο «Κ» γιατί δεν πρέπει να κατηγορούμε τους εαυτούς μας για την απώλεια της συγκέντρωσής μας και μοιράζεται μαζί μας μερικές ιδέες για να την ανακτήσουμε.

Ο Ιρανοαμερικανός λογοτέχνης Κάβε Ακμπάρ έζησε από έφηβος μέσα στις καταχρήσεις. Αφού απεξαρτήθηκε, γνώρισε τη δόξα γράφοντας ποίηση και με το ολόφρεσκο, πρώτο του μυθιστόρημα, Μάρτυρ!, αναδεικνύεται σε έναν σούπερ σταρ των γραμμάτων.

Μια επική βιογραφία του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες περιγράφει τα παιδικά και νεανικά χρόνια του Κολομβιανού συγγραφέα και το παρασκήνιο της έμπνευσης και της συγγραφής του Εκατό χρόνια μοναξιά.

Η Αμερικανίδα σταρ του Χόλιγουντ, Ρις Γουίδερσπουν, δημιούργησε μια λογοτεχνική αυτοκρατορία προσανατολισμένη στη γυναικεία ενδυνάμωση, καταφέρνοντας να αφουγκραστεί τις ανάγκες του αναγνωστικού κοινού.

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου πέρασε τρεις εβδομάδες στον πύργο της βαρόνης Μπεατρίτσε Μόντι, έξω από τη Φλωρεντία, όπου έχουν φιλοξενηθεί και γράψει κατά το παρελθόν πολλοί μεγάλοι συγγραφείς.

Οι προτάσεις μας για το καλοκαίρι: τι να διαβάσετε τον επόμενο καιρό.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 7 Ιουλίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT