Τεύχος βιβλίο: συνεντεύξεις, τάσεις, προτάσεις – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 7/7 με την «Καθημερινή»

Τεύχος βιβλίο: συνεντεύξεις, τάσεις, προτάσεις – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 7/7 με την «Καθημερινή»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα Έλληνες συγγραφείς μας μιλάνε για τα βιβλία τους, για τα βιβλία των άλλων, την ελληνική λογοτεχνία αλλά και τις αναγνωστικές τους συνήθειες.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιόχαν Χάρι εξηγεί αποκλειστικά στο «Κ» γιατί δεν πρέπει να κατηγορούμε τους εαυτούς μας για την απώλεια της συγκέντρωσής μας και μοιράζεται μαζί μας μερικές ιδέες για να την ανακτήσουμε.

Ο Ιρανοαμερικανός λογοτέχνης Κάβε Ακμπάρ έζησε από έφηβος μέσα στις καταχρήσεις. Αφού απεξαρτήθηκε, γνώρισε τη δόξα γράφοντας ποίηση και με το ολόφρεσκο, πρώτο του μυθιστόρημα, Μάρτυρ!, αναδεικνύεται σε έναν σούπερ σταρ των γραμμάτων.

Μια επική βιογραφία του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες περιγράφει τα παιδικά και νεανικά χρόνια του Κολομβιανού συγγραφέα και το παρασκήνιο της έμπνευσης και της συγγραφής του Εκατό χρόνια μοναξιά.

Η Αμερικανίδα σταρ του Χόλιγουντ, Ρις Γουίδερσπουν, δημιούργησε μια λογοτεχνική αυτοκρατορία προσανατολισμένη στη γυναικεία ενδυνάμωση, καταφέρνοντας να αφουγκραστεί τις ανάγκες του αναγνωστικού κοινού.

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου πέρασε τρεις εβδομάδες στον πύργο της βαρόνης Μπεατρίτσε Μόντι, έξω από τη Φλωρεντία, όπου έχουν φιλοξενηθεί και γράψει κατά το παρελθόν πολλοί μεγάλοι συγγραφείς.

Οι προτάσεις μας για το καλοκαίρι: τι να διαβάσετε τον επόμενο καιρό.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 7 Ιουλίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT