Συζητώντας με τον Φοίβο – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 14/7 με την «Καθημερινή»

Συζητώντας με τον Φοίβο – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 14/7 με την «Καθημερινή»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλη κουβέντα με τον Φοίβο Δεληβοριά για την καινούργια Ταράτσα και τη σημερινή κοινωνία, για τη μουσική και τη σοβαροφάνεια και τον δημόσιο λόγο, για τις γαλλικές εκλογές, τη ζωή στα 50, για ιστορίες από τα παλιά.

Περάσαμε ένα πρωινό σε μια αρχαιολογική ανασκαφή με επτά Αμερικανούς σπουδαστές του College Year in Athens και παρατηρήσαμε πώς δημιουργείται η επόμενη γενιά των φιλελλήνων που ανακαλύπτει την ιστορία και τον τρόπο ζωής της Ελλάδας.

Μια επίσκεψη στον Κήπο Διομήδους, το μεγαλύτερο βοτανικό πάρκο της Ανατολικής Μεσογείου, όπου τα εκθέματα μιας έκθεσης μας βοήθησαν να επιδοθούμε σε αυτό που οι Ιάπωνες αποκαλούν «shinrin-yoku», δηλαδή «κολύμβηση στο δάσος».

Μπέιζμπολ στην Ελλάδα; Χωρίς γήπεδα και με μόλις έναν παίκτη της εθνικής ομάδας να ζει στη χώρα, το όνειρο της ανάπτυξης του αθλήματος παραμένει παραδόξως ακόμη ζωντανό.

Λίγες μέρες πριν έρθει στην Ελλάδα, ο διάσημος Αμερικανός μουσικός Ντεβέντρα Μπάνχαρτ μάς μιλάει για όσα μετανιώνει, για τον «εθισμό» του στον διαλογισμό, το άγχος κάθε συναυλίας αλλά και τη σχέση του με τις εξελίξεις στην τεχνολογία.

Ποιες είναι οι δεξιότητες που ζητάει σήμερα η αγορά; Μια συζήτηση με τους ανθρώπους της Orientum και άλλες ιστορίες για την εκπαίδευση και τη σταδιοδρομία.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Ιουλίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT