«ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ στην Πόλη» – Την Κυριακή 28/7 με την «Καθημερινή»

«ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ στην Πόλη» – Την Κυριακή 28/7 με την «Καθημερινή»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις κατοικίες στη θάλασσα και τα προάστια, το τρίτο τεύχος της συλλεκτικής έκδοσης της «Καθημερινής» σε συνεργασία με τον φορέα αρχιτεκτονικής «DOMa», έχει θέμα την κατοικία στο αστικό περιβάλλον. Πώς αυτή δένει με τις διαφορετικές όψεις του ελληνικού τοπίου, αλλά και πώς οι Έλληνες αρχιτέκτονες σχεδιάζουν, διαμορφώνουν και οραματίζονται τους χώρους που κατοικούμε;

Οι ελληνικές πόλεις χαρακτηρίζονται από αρχιτεκτονική πολυφωνία, με κυρίαρχη τυπολογία αυτήν της μεταπολεμικής πολυκατοικίας. Στο τεύχος «ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ στην Πόλη», δεκατέσσερα έργα αστικής αρχιτεκτονικής παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα από παραδείγματα σύγχρονων ελληνικών κατοικιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό αρχοντικό και δημιουργικές μεταμορφώσεις διαμερισμάτων της αντιπαροχής, μέχρι ένα νεόδμητο συγκρότημα μονάδων μικρο-κατοίκησης.

Κάθε έργο παρουσιάζεται μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πρωτότυπα κείμενα, ιχνηλατώντας το πώς η αρχιτεκτονική ανταποκρίνεται σήμερα στις ανάγκες και τις επιθυμίες των κατοίκων των ελληνικών πόλεων. Στην ύλη του τεύχους περιλαμβάνεται επίσης και μία ενότητα ιστορικού χαρακτήρα, η οποία πραγματοποιεί μία αναδρομή στην εξέλιξη της ελληνικής αστικής κατοικίας, θέτοντας και το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο διαμορφώνονται σήμερα οι αρχιτεκτονικές τάσεις που διαμορφώνουν το σύγχρονο αστικό τοπίο.

Το συλλεκτικό τεύχος «ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ στην Πόλη» κυκλοφορεί την Κυριακή 28 Ιουλίου αποκλειστικά με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT