«CEOs: Επιταχύνοντας την ανάπτυξη» – Την Κυριακή 28/7 με την «Καθημερινή»

«CEOs: Επιταχύνοντας την ανάπτυξη» – Την Κυριακή 28/7 με την «Καθημερινή»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς η χώρα αναζητά μια νέα ώθηση για την επιτάχυνση  της οικονομικής ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις για μία ακόμα φορά καλούνται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο υλοποιώντας επενδύσεις για την μεγέθυνση της δραστηριότητας τους, την μετάβαση σε μία λειτουργία με δραστικά περιορισμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, για την αύξηση της απασχόλησης και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. 

Με τον πολιτικό ορίζοντα ξεκάθαρο για την επόμενη τριετία, χωρίς εκλογικές αναμετρήσεις, και τους πόρους του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης να συνεχίζουν να παρέχουν στήριξη, η ώρα για ένα ακόμα άλμα προς τα εμπρός μοιάζει να έχει φτάσει. Οι CEOs των επιχειρήσεων, παρά τις προκλήσεις και τα προβλήματα που διαπιστώνουν, εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι, όπως προκύπτει από ενδελεχή έρευνα μεγάλου ανεξάρτητου του συμβουλευτικού οίκου που φιλοξενείται αποκλειστικά σε αυτήν την τέταρτη  ετήσια  συλλεκτική  έκδοση της Καθημερινής,  «Κ CEOs».

Προβλήματα όμως παραμένουν τόσο σε πτυχές που άπτονται της λειτουργίας του κράτους όσο και της λειτουργίας της δικαιοσύνης ενώ μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προχωρούν με αργότερους ρυθμούς από αυτούς που θα ήθελε η αγορά.  Παράλληλα αλλεπάλληλες γεωπολιτικές εξελίξεις μεταβάλουν συνέχεια το διεθνές περιβάλλον το οποίο επηρεάζει ολοένα και περισσότερο την λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων και το επιχειρηματικό κλίμα εν γένει. 

Η Καθημερινή απευθύνθηκε, όπως κάθε χρόνο, στους CEOs σημαντικών ελληνικών επιχειρήσεων  και καταγραφεί στην παρούσα έκδοση τις εκτιμήσεις τους για τις προοπτικές τόσο σε μικροοικονομική όσο και μακροοικονομική θεώρηση. Και όπως διαπιστώνεται, εφόσον η προσπάθεια συνεχιστεί τόσο από την πλευρά της Πολιτείας όσο και από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα, το μέλλον της χώρας μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο.

Η ετήσια έκδοση «CEOs: Επιταχύνοντας την ανάπτυξη» κυκλοφορεί την Κυριακή 28 Ιουλίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT