Διαβάστε στο νέο «Κ»: 1999: μια χρονιά στην οθόνη

Διαβάστε στο νέο «Κ»: 1999: μια χρονιά στην οθόνη

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Fight Club. Matrix. Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς. Μανόλια. Blair Witch Project. Έκτη αίσθηση. Αυτόχειρες παρθένοι. Boys don’t cry. Το κορίτσι που άφησα πίσω. American Beauty. Μάτια ερμητικά κλειστά. The Insider. Όλα για τη μητέρα μου. American Pie. Το καλοκαίρι του Σαμ. Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ. Το πράσινο μίλι. Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ. Election. The Straight Story. Πόλεμος των άστρων: Η αόρατη απειλή.

Όλες οι παραπάνω ταινίες κυκλοφόρησαν το 1999, τη χρονιά που σήμερα, μετά 25 χρόνια, εκτιμούμε ως μια από τις σημαντικότερες κινηματογραφικές χρονιές ιστορικά λόγω του πολύ ισχυρού αποτυπώματος που άφησε στην ποπ κουλούρα. Υπάρχει κανείς που δεν θυμάται τον πρώτο κανόνα του Fight club ή που έχει ξεχάσει πώς ένιωσε όταν άκουσε τη φράση «I see dead people»;

Το 1999 ήταν μια σπουδαία χρονιά για τον κινηματογράφο, αλλά και μια κομβική χρονιά για την τηλεόραση, αφού το ΗΒΟ παρουσίασε τον πρώτο κύκλο των Sopranos, αλλάζοντας με την κινηματογραφική της ποιότητα τα δεδομένα του μέσου.  

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την 1η Σεπτεμβρίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT