Κυριακή 8/9 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»

Κυριακή 8/9 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»

3' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «Γαστρονόμο» Σεπτεμβρίου λέμε ζήτω το ελληνικό ταψί!

Το σινί, το γιουβέτσι, η γάστρα. Τα πλακί, τα γεμιστά, τα ταψιά της Κυριακής. Τα γλυκά ταψιού που λαχταράμε. 60 παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα. Το πιο ρηχό μας σκεύος σε μια εις βάθος γνωριμία.

Και στο περιοδικό «Κ» αυτής της Κυριακής, ο θεϊκά κουλ Τζεφ Γκόλντμπλουμ κλέβει τις εντυπώσεις ως σύγχρονος Δίας στη σειρά KAOS που κάνει θραύση στο Netflix. Ακόμα, η Λαμπεντούζα, «ποδαρικό» στο ιστορικό Πτι Παλαί στο Παγκράτι και εγκαινιάζουμε και δύο νέες στήλες. Code, η στήλη που διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές του κώδικα του ψηφιακού κόσμου και η στήλη Χρήμα, με απλές συμβουλές για την καλύτερη διαχείριση των οικονομικών μας.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους! 

Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου λέμε «Ζήτω το ελληνικό ταψί»! – Την Κυριακή 8/9 με την «Καθημερινή»

Ανάψτε τον φούρνο και ετοιμάστε τα εμβληματικότερα φαγητά και γλυκά της ελληνικής κουζίνας για ταψί, σε ένα τεύχος αφιερωμένο στην τέχνη του ψησίματος στον φούρνο.

Κυριακή 8/9 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»-1

Ποια είναι η ιστορία του ταψιού και ποιος ο ρόλος του στον ελληνικό βίο; Τι ταψί διαλέγουμε για τα ψησίματά μας; χάλκινο, κεραμικό, αλουμίνιο, εμαγιέ ή μαντεμένιο; Πού θα γανώσουμε τα παλιά μας χάλκινα σκεύη και πού θα παραγγείλουμε καινούργια; Τι είναι το σινί και γιατί είναι το ιδανικό ταψί για πίτες; Στο τεύχος Σεπτεμβρίου, ο Γαστρονόμος εξετάζει το θέμα «ταψί» από όλες τις πλευρές, εθιμικές, πολιτισμικές και μαγειρικές, και συγκεντρώνει 60 απίστευτες συνταγές για τα πιο ωραία φουρνιστά οικογενειακά και γιορτινά φαγητά.

Κάθε τόπος και το ταψί του

Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συνταγές του ταψιού, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από το κασπακιανό αρνάκι της Λήμνου και την ηπειρώτικη κότα με ρύζι, μέχρι την πληθωρική πασά μακαρούνα, το κλέφτικο της Ρούμελης και την καλαματιανή γουρουνοπούλα.

Γεμιστά, τουρλού ή γιουβέτσι;

Ψήνουμε γιουβέτσια με κουσκουσάκι, χυλοπίτες, μακαρόνια ή με κλασικό κριθαράκι; Μαθαίνουμε τι είναι το γιουβέτσι, γιατί το λένε έτσι και ποιο είναι το ιδανικό του σκεύος. Γεμίζουμε πιπεριές, ντομάτες, μελιτζάνες, ανθούς και κρεμμύδια και παρουσιάζουμε τα πιο ωραία γεμιστά της ελληνικής κουζίνας.

Τα πλακί και τα μυστικά τους

Ταξιδεύουμε στον χρόνο για να μάθουμε από πού κρατάει η σκούφια του, τι σημαίνει το όνομά του και προτείνουμε απίθανα τουρλού με ψάρια, όσπρια, χταπόδια.

Οι πιο ωραίες Κυριακές θέλουν ταψί

Γίνεται κυριακάτικο τραπέζι χωρίς κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες; Χωρίς ένα μελωμένο μουσακά, παστίτσιο ή χωρίς ένα αρνίσιο μπουτάκι με ξεροψημένη πετσούλα; Αν το καλοσκεφτείτε, τα πιο ωραία κυριακάτικα φαγητά μας ψήνονται στον φούρνο!

Γλυκά ταψιού: βουτιές στο σιρόπι

Ζύμες και φύλλα σιροπιαστά, μελωμένες γλυκές πίτες και γαλακτερά επιδόρπια, όλα στο ταψί και όλα λαχταριστά και αρωματικά.

Και όπως πάντα: Συνταγολόγιο του Μήνα – Επιστρέφουμε ανανεωμένοι και ξεκούραστοι και στρώνουμε το καθημερινό τραπέζι με τα καλύτερα και φρεσκότερα προϊόντα του Σεπτεμβρίου.

O «Γαστρονόμος» Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, με την «Καθημερινή»

Τζεφ Γκόλντμπλουμ: θεϊκά κουλ – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 8/9 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 8/9 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»-2

Κλέβει τις εντυπώσεις ως σύγχρονος Δίας στην κωμική σειρά KAOS που κάνει θραύση στο Netflix. Τι είναι, όμως, εκείνο που κάνει τόσο αβίαστα κουλ τον διάσημο Αμερικανό ηθοποιό, που στα 71 του χρόνια ζει μια δεύτερη νιότη; Τριάντα ένα χρόνια μετά το μπλοκμπάστερ Τζουράσικ Παρκ που τον έκανε διάσημο στο ευρύ κοινό, ο Γκόλντμπλουμ δεν είναι απλώς ένας διάσημος ηθοποιός. Είναι ένα σύμβολο του ανδρικού στιλ, με τα ανδρικά περιοδικά παγκοσμίως να τον αποθεώνουν σε κάθε του δημόσια εμφάνιση, και ένας καλλιτέχνης που μεταπηδά με τρομερή άνεση ανάμεσα σε θέατρο, σινεμά, τηλεόραση αλλά και –γιατί όχι;– τη μουσική.

Χρυσά, αργυρά και χάλκινα ολυμπιακά μετάλλια και πολλές εξαιρετικές θέσεις και επιδόσεις θα έχουν στις αποσκευές τους επιστρέφοντας από το Παρίσι οι Έλληνες αθλητές που έλαβαν μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Όταν όμως ο ενθουσιασμός για τα μετάλλια των Παραολυμπιονικών μας καταλαγιάσει, οι περισσότεροι θα επιστρέψουν σε μια δύσκολη πραγματικότητα, γεμάτη εμπόδια και ελλείψεις.

Πιο κοντά στην Τυνησία από ότι στη Σικελία, η Λαμπεντούζα, αυτό το νησί της Μεσογείου με την ασβεστολιθική πέτρα και τα τιρκουάζ νερά, έχει γίνει σύμβολο της μετανάστευσης χωρίς χαρτιά. Εκεί που δύο κόσμοι συναντιούνται, χωρίς να βλέπονται: ο κόσμος των τουριστών και ο κόσμος των μεταναστών.

Εγκαινιάζουμε δυο νέες στήλες. Code, τη στήλη που διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές του κώδικα του ψηφιακού κόσμου και αφηγείται σε ζωντανό χρόνο την ιστορία του τεχνολογικού μας πολιτισμού. Και Χρήμα, με απλές συμβουλές για την καλύτερη διαχείριση των οικονομικών μας, την κατάρτιση του δικού μας προϋπολογισμού και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Κάναμε «ποδαρικό» στο Πτι Παλαί, το ιστορικό σινεμά του Παγκρατίου, που ξανανοίγει ως θέατρο, είδαμε τις πρόβες και αφηγούμαστε την περιπετειώδη ιστορία της αναγέννησής του.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου με την «Καθημερινή».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT