Διαβάστε στην «Καθημερινή» της Κυριακής

Διαβάστε στην «Καθημερινή» της Κυριακής

Το σχέδιο για 1.000 κάμερες στην Αττική. Νέο ψηφιακό σύστημα για την οδική ασφάλεια με δίκτυο καταγραφής των παραβάσεων και αποστολή προστίμων με SMS στο κινητό

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή» της Κυριακής-1

Το σχέδιο για 1.000 κάμερες στην Αττική. Νέο ψηφιακό σύστημα για την οδική ασφάλεια με δίκτυο καταγραφής των παραβάσεων και αποστολή προστίμων με SMS στο κινητό. Η «Κ» παρουσιάζει όλο το πλάνο που δρομολογούν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

• Ο άγνωστος άθλος με τα F-4 Phantom κατά την ελληνοτουρκική κρίση του 2020 με το «Ορούτς Ρέις». Πώς τα ηλικίας 46 ετών πολεμικά αεροσκάφη έγιναν ετοιμοπόλεμα και ποια θα ήταν η αποστολή τους στο σενάριο εμπλοκής.

• Εντονο διπλωματικό παρασκήνιο με τους S-400. Κλειδώστε τους (ρωσικούς) πυραύλους στη βάση του Ιντσιρλίκ προτείνει η Ουάσιγκτον στη Αγκυρα και στο βάθος το μεγάλο παζάρι με την πώληση των F-35.

Διαβάστε στην «Καθημερινή» της Κυριακής-2

• Κι όμως η φραγή πάει καλά. Μαθητές (και γονείς…) προσαρμόζονται στην απαγόρευση κινητών στα σχολεία ενώ εκπαιδευτικοί βαθμολογούν το νέο μέτρο και τις αντιδράσεις. Ειδικοί της ψυχικής υγείας μιλούν στην «Κ» για την (απ)εξάρτηση των εφήβων από την πολύωρη καθημερινή  ενασχόληση με «τα του Ιντερνετ».

• Η «Κ» παρουσιάζει τον χάρτη με τα κλειστά ακίνητα που πανελλαδικά είναι πάνω από 790.000. Για πόσα από αυτά οι ιδιοκτήτες δηλώνουν ότι θέλουν να τα «βγάλουν στην αγορά».

• Η Ν.Δ. γίνεται 50 ετών. Η παρακαταθήκη του ιδρυτή της και οι προκλήσεις του σήμερα. Στελέχη του κόμματος γράφουν στην «Κ» για το μέλλον της ιστορικής παράταξης και περί (διαρκούς) ανανέωσης.

Διαβάστε στην «Καθημερινή» της Κυριακής-3

• Εδώ γιατρός, εκεί γιατρός, πού είναι ο φαντομάς γιατρός; Η «Κ» φωτίζει την…αθέατη παρουσία ενός εκ των κεντρικών προσώπων του κυκλώματος με τις εικονικές συνταγογραφήσεις.

• Μέση Ανατολή: Οι παρενέργειες του υβριδικού μεγα-σαμποτάζ του Ισραήλ κατά μελών της Χεζμπολάχ και οι εν εξελίξει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

• «Εσείς πώς το κάνατε;». Φορείς της Βενετίας και του Αμστερνταμ μιλούν στην «Κ» για τα μέτρα που έλαβαν οι δύο πόλεις για την ανάσχεση του υπερτουρισμού.

Διαβάστε στην «Καθημερινή» της Κυριακής-4

• Εκεί ψηλά στον Ψηλορείτη. Η «Κ» ξεναγήθηκε στο αστεροσκοπείο του Σκίνακα, έναν δυνάμει πόλο αστροτουρισμού, όπου από τη μια αγναντεύεις το Αιγαίο και από την άλλη το Λιβυκό. Αλλά το «μήνυμα» εκπέμπεται από το Σύμπαν.

• Ποιος φοβάται τους νεκρούς του εμφυλίου; Ιστορικοί μιλούν στην «Κ» για το ακόμα επίμαχο θέμα, ενώ το υπουργείο Αμυνας διαβεβαιώνει ότι οι πεσόντες θα μνημονεύονται στο υπό ανέγερση μνημείο.

• Εμφύλιος α λα γαλλικά για τα νέα βιτρό της πολύπαθης Νοτρ Νταμ των Παρισίων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT