Η εκδίκηση της Supercar Blondie – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 29/9 με την «Καθημερινή»

Η εκδίκηση της Supercar Blondie – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 29/9 με την «Καθημερινή»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αυστραλή  Άλεξ Χίρσι, πρώην ραδιοφωνική παραγωγός, δεν ξέρει τι είναι η «ροπή» ή άλλοι περίπλοκοι αυτοκινητιστικοί όροι. Και δεν την ενδιαφέρει να μάθει. Τα βίντεο που ξεκίνησε να φτιάχνει, μετακομίζοντας στο Ντουμπάι πριν λίγα χρόνια, αναδεικνύοντας τα ιδιόμορφα χαρακτηριστικά των πιο λαμπερών αυτοκινήτων του κόσμου, είναι ανάλαφρα, απαλλαγμένα από τις εμμονές των παραδοσιακών ρεπόρτερ αυτοκινήτων με τα μεγέθη των μηχανών, τις αποδόσεις των καυσίμων κ.α. Η 39χρονη υποστηρίζει πως το μυστικό της επιτυχίας της είναι το ότι αντιμετωπίζει τα αυτοκίνητα σαν το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Η πρώτη πραγματικά viral ανάρτησή της ήταν απίστευτα απλή για τα σύγχρονα δεδομένα: την έδειχνε να περπατάει στους αμμόλοφους προς μια κόκκινη Ferrari και στη συνέχεια να φεύγει και να εξαφανίζεται στην έρημο. Αλλά της έδωσε ένα σημαντικό μάθημα: η εικόνα είναι το κλειδί της επιτυχίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλοί κάνουν scrolling με κλειστό ήχο.

Σε ένα από τα βίντεό της, κάθεται αναπαυτικά στο κόκκινο σαλόνι μιας συλλεκτικής, επετειακής Lamborghini Countach, που κυκλοφορεί σε μόλις 112 μοντέλα προς 2,4 εκατομμύρια ευρώ το ένα (133 χιλιάδες likes στο Instagram). Σε ένα άλλο, μας δείχνει το γυάλινο πάτωμα ενός φουτουριστικού DS X E-Tense 1.400 ίππων (216 χιλιάδες likes). Σε ένα τρίτο, μας επιδεικνύει το drone που συνοδεύει το ηλεκτρικό roadster της Polestar (95 χιλιάδες likes). 

Αυτά είναι τα βίντεο που δημιούργησαν και συντηρούν το brand Supercar Blondie, το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως «η πιο δημοφιλής επωνυμία ψυχαγωγίας για την αυτοκίνηση παγκοσμίως», με περίπου 120 εκατομμύρια ακολούθους σε διάφορες πλατφόρμες και περισσότερα από δύο δισ. views τον μήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με την «Καθημερινή».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT