«Εγώ είμαι ο Παναγιώτης, δεν είμαι κάτι άλλο» – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 6/10 με την «Καθημερινή»

«Εγώ είμαι ο Παναγιώτης, δεν είμαι κάτι άλλο» – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 6/10 με την «Καθημερινή»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αυτοβιογραφία του Παναγιώτη Γιαννάκη με τίτλο «Τρωτός άτρωτος» θα κυκλοφορήσει στις 23 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Διόπτρα. Γράφτηκε από τον δημοσιογράφο Παντελή Βλαχόπουλο και αποτελεί το credo του «Δράκου» των μπασκετικών γηπέδων. Αλήθεια, έπειτα από τόσα χρόνια στον αφρό της επικαιρότητας, τι μπορεί να μην έχει ειπωθεί για τη ζωή του εντός και εκτός γηπέδων; Τι καινούργιο θα διαβάσουμε σ’ αυτό το βιβλίο; Και όμως, πρόκειται για μια κατάθεση ψυχής του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος μιλάει ανοιχτά για τη φιλοσοφία του, τις σχέσεις του με τον Νίκο Γκάλη κι άλλους αθλητές και παράγοντες, ενώ δεν κρύβεται ούτε για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Ένα πρελούδιο αυτού του βιβλίου είναι η συνέντευξη που παραχώρησε στο «Κ». Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει ζήσει δέκα ζωές σε μία, κι αυτό θα φανεί ολοκάθαρα από όσα μας είπε αλλά κι από όσα κατέθεσε στο βιβλίο του. 

«Εγώ είμαι ο Παναγιώτης, δεν είμαι κάτι άλλο», μας είπε. «Παλεύω, αγαπάω, συναγωνίζομαι, στεναχωριέμαι, λυπάμαι, ενθουσιάζομαι. Προσπαθούσα να τιθασεύσω όσα αισθανόμουν. Το πρώτο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι να εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας. Να γινόμαστε πιο δυνατοί, πιο καλοί και πιο συνεργατικοί άνθρωποι. Κανένας παράδεισος δεν είναι ωραίος όταν είσαι μόνος σου. Ούτε ο παράδεισος της νίκης».

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT