90 χρόνια Νάνα Μούσχουρη. Ένα απολαυστικό αφιέρωμα στην Ελληνίδα που κατέκτησε τον κόσμο με τη φωνή της – Την Κυριακή 13/10 με την «Καθημερινή»

90 χρόνια Νάνα Μούσχουρη. Ένα απολαυστικό αφιέρωμα στην Ελληνίδα που κατέκτησε τον κόσμο με τη φωνή της – Την Κυριακή 13/10 με την «Καθημερινή»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα δεκαετίες ύπαρξης. Εβδομήντα χρόνια καριέρας. Κυκλοφόρησε πάνω από 200 προσωπικούς δίσκους και πούλησε σχεδόν 350 εκατομμύρια, τραγούδησε σε δέκα γλώσσες, έγινε η πιο γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια στον κόσμο μετά τη Μαρία Κάλλας. Η Μούσχουρη είναι ζωντανός μύθος, η Νάνα όμως ακόμα θυμάται το παιδί που ήταν. Ένα κορίτσι από το Κουκάκι, που άκουγε μουσική και ονειρευόταν τον κόσμο μέσα από τις νότες, μπροστά από τη μεγάλη οθόνη του θερινού σινεμά όπου εργαζόταν ο πατέρας της. 

Η ζωή της μοιάζει με ταινία. Ποιος θα πίστευε ότι το καλό κορίτσι που σιγοτραγουδούσε το σούρουπο στη γειτονιά του, θα κατακτούσε μια μέρα τον κόσμο; Ποιος θυμάται πως τη μικρή Μούσχουρη την έδιωξαν από το ωδείο επειδή συμμετείχε σε τάλεντ σόου στα πρωινά του Οικονομίδη; Δεν χώρεσε σε κανένα καλούπι, γι’ αυτό και έφυγε. Δεν ανήκε σε καμία καλλιτεχνική οικογένεια, παρά μόνο στη μουσική, γι’ αυτό και άντεξε. Η Νάνα ερμήνευσε τα πάντα, γιατί είναι ελεύθερο πνεύμα – κανείς δεν τη δάμασε, ούτε καν ο χρόνος. Όλοι την ασπάστηκαν και την αγάπησαν, από τον Αλέν Ντελόν μέχρι τον Χούλιο Ιγκλέσιας, από τον Μπομπ Ντίλαν μέχρι τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, ο οποίος την τίμησε μέσα στο προεδρικό μέγαρο.

Οι καιροί αλλάζουν, αλλά η Νάνα Μούσχουρη παραμένει ίδια, ανεξίτηλη, διαχρονική, all-time classic, μια γυναίκα που δεν απαρνήθηκε ποτέ την ελληνικότητά της για να ενταχθεί στα παγκόσμια charts. Πάντοτε με σωστή απόσταση και διαύγεια λόγου, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Αφεντικό της ζωής της, αφοσιωμένη στην τέχνη της και δοσμένη αδιαπραγμάτευτα στο κοινό της. 

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ανήμερα των ενενηκοστών γενεθλίων της Νάνας Μούσχουρη, η «Καθημερινή» προσφέρει μια πρωτότυπη, συλλεκτική έκδοση, γεμάτη διάσημες υπογραφές και υπέροχες εικόνες. Διαβάστε μια απολαυστική συνέντευξή της στον Νίκο Αλιάγα για τη ζωή και την καριέρα της, αλλά και κείμενα από φίλους και συνεργάτες της όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Μάριος Φραγκούλης, η Έλενα Παπαρίζου, ο Σάκης Ρουβάς και άλλοι. 

Το απολαυστικό αφιέρωμα «Νανά Μούσχουρη: Ο γύρος του κόσμου σε 90 χρόνια» κυκλοφορεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, με την «Καθημερινή».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT