Πήραν μπρος οι ραπτομηχανές – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 13/10 με την «Καθημερινή»

Πήραν μπρος οι ραπτομηχανές – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 13/10 με την «Καθημερινή»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πολλές ντουλάπες, δίπλα στη στοίβα των ρούχων που βιαστικά έχουμε αγοράσει από κάποιο «σούπερ-μάρκετ» ενδυμάτων και είναι made in China, India, Vietnam ή Bangladesh, αρχίζει να δημιουργείται μια νέα στοίβα με ενδύματα «made in Greece». Δεν πρόκειται για ρούχα που έχουμε κληρονομήσει, αλλά για σύγχρονα κομμάτια με άποψη και στιλ, σχεδιασμένα και ραμμένα εδώ. Η δημιουργικότητα και η τόλμη νέων ανθρώπων, που εκφράζεται μετά από μακροχρόνια στασιμότητα και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, θέτει σε επαναλειτουργία την εγχώρια βιομηχανία ενδυμάτων, που βρέθηκε για πάνω από δύο δεκαετίες σε χειμερία νάρκη. Τώρα οι ραπτομηχανές παίρνουν ξανά εμπρός και οι άνθρωποι του χώρου έχουν πολλά να μας πουν και περισσότερα να μας δείξουν. Γινόμαστε, τρόπον τινά, μάρτυρες ενός ιδιότυπου «coming out» των Ελλήνων σχεδιαστών μόδας, μιας επαγγελματικής ομάδας, που με διαφορετικούς τίτλους, ευημερούσε παλαιότερα στην Ελλάδα.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν όσοι που μπαίνουν σ’ αυτόν τον χώρο; Τι προοπτικές υπάρχουν; Πώς γίνεται να μειωθεί η απόσταση από τις τιμές της fast fashion; Μιλήσαμε με νέους ανθρώπους που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν φρεσκάδα με τις ιδέες τους.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT