Ο Αλ Πατσίνο θυμάται όλη του τη ζωή – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 20/10 με την «Καθημερινή».

Ο Αλ Πατσίνο θυμάται όλη του τη ζωή – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 20/10 με την «Καθημερινή».

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πάντοτε ένιωθα ότι για να απελευθερώσω το ασυνείδητό μου, για να μου επιτρέψω αυτή την ελευθερία, έπρεπε να κάνω αυτό που λέει η αγαπημένη μου φράση του Μιχαήλ Άγγελου: “Κύριε, ελευθέρωσέ με από τον εαυτό μου, για να σε ευχαριστήσω”. Μόλις κατακτήσεις αυτή την ελευθερία, το ασυνείδητο πιάνει δουλειά. Ξέρετε, τα πράγματα απλώς συμβαίνουν. Τις προάλλες, πληροφορήθηκα ότι κάποιος κατάφερε να ακούσει τον ήχο της μεγάλης έκρηξης του Μπιγκ Μπανγκ που δημιούργησε το σύμπαν μας. Ναι, μπορείς να τον ακούσεις! Όταν μου το είπε ο γιος μου, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ένιωσα τόσο υπέροχα! Μου λέει: “Θέλεις να τον ακούσεις;”. Κι εγώ του είπα: “Όχι, όχι, όχι”. Μου αρκεί η ιδέα και μόνο ότι υπάρχει εκεί έξω και ότι συνέβη. Είμαστε αληθινοί! Υπάρχουμε! Αυτό είναι το σπουδαιότερο πράγμα! Πήγα για ύπνο “φτιαγμένος” από αυτό και μόνο το πράγμα».

Τα παραπάνω είναι λόγια του Αλ Πατσίνο από μια χειμαρρώδη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό των New York Times με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του, Sonny boy (εκδ. Penguin). Μιλάει για όλα. Για την περιπέτεια της υγείας του όταν νόσησε κατά την πανδημία, για την καλύτερη συμβουλή που του έδωσε ποτέ σκηνοθέτης, για τον Νονό και τον Σημαδεμένο, για τον μικρό του γιο και την πατρότητα μετά τα 80.

Μια απολαυστική κουβέντα.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT