Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Aντίστροφη μέτρηση για 333.741 αιώνιους φοιτητές. Το επόμενο μέτωπο στα πανεπιστήμια, η διορία για τις διαγραφές και οι παρασκηνιακές πιέσεις για αναβολή

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

– Aντίστροφη μέτρηση για 333.741 αιώνιους φοιτητές. Το επόμενο μέτωπο στα πανεπιστήμια, η διορία για τις διαγραφές και οι παρασκηνιακές πιέσεις για αναβολή. Πρυτάνεις λένε ότι ήδη δέχονται αιτήματα πολιτικών παραγόντων «να μη βιαστούν». Το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί ως έχει».

– Πειραγμένες οι αντλίες στο 27% των πρατηρίων καυσίμων με το κόστος της «κλοπής» για τους καταναλωτές να ανέρχεται σε 120 εκατομ. ετησίως. Η αποκαλυπτική έρευνα του ΕΜΠ και τα πρατήρια που «σφραγίστηκαν» λόγω νοθείας για να ανοίξουν ύστερα από λίγο…

– «Πρώτα πρέπει να μετρήσουμε το οικόπεδο…». Η «Κ» αποκαλύπτει το μήνυμα της Αγκυρας ενόψει της συνάντησης Γεραπετρίτη-Φιντάν. Η θέση της Τουρκίας να τεθούν στο τραπέζι «όλες οι διαφορές» και όχι μόνο αυτή περί θαλασσίων ζωνών. Ποια είναι η στάση της Αθήνας.

– Οι παγίδες της αναμέτρησης Χάρις – Τραμπ 16 ημέρες πριν από τις κάλπες στις ΗΠΑ. «Περίπου ισοπαλία» δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ποιες είναι οι αμφίρροπες και κρίσιμες πολιτείες και το «σκορ» στις χορηγίες.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

– Πολλές Αθήνες σε ένα δρόμο: Οδός Αρχελάου στο Παγκράτι. Τι δείχνει για το μέλλον της πόλης η συμβίωση κατοίκων, τουριστών και… εστίασης σε λίγα τετράγωνα. Τα κλειστά καταστήματα που έγιναν εστιατόρια και μπαρ, τα απροσπέλαστα πεζοδρόμια και η επέλαση του Airbnb.

– Το σχέδιο για ελληνική τεχνητή νοημοσύνη. Ενας υπερυπολογιστής που βαφτίστηκε «Δαίδαλος» πίσω από το μοντέλο ανάπτυξης ΑIπου…θα μιλάει καλά ελληνικά. Οι υψηλές προσδοκίες και τα οφέλη για τους πολίτες.

– Στρατηγείο στον Ταύρο στήνει ο Στέφανος Κασσελάκης σχεδιάζοντας την αντεπίθεσή του. Οι εθελοντές που εγγράφονται στην διαδικτυακή του πλατφόρμα και η ενίσχυση του επιτελείου του.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

– Η Σαντορίνη να διδαχθεί από το Μπουτάν. Μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Τσέρινγκ Τομπγκάι, πρωθυπουργό της μακρινής ασιατικής χώρας ο οποίος μιλάει για το δόγμα «χαμηλή κίνηση, υψηλότερη αξία» στον τουρισμό, και τον πολύτιμο «δείκτη ευτυχίας» των κατοίκων.

– «Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει τις ΗΠΑ σε πόλεμο». Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ, μιλάει για το αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή και τα σχέδια αντιποίνων στο Ιράν.

– «Η τέχνη δεν σχολιάζει αλλά ρουφάει τη ζωή». Ο εικαστικός Γιώργος Χαδούλης μιλάει για τη σχέση του με τη ζωγραφική, τη γνωριμία με τον Φασιανό και τον Τσαρούχη και περί κριτικής…

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

– Ο πατέρας της ελληνικής λοιμωξιολογίας γιόρτασε τα 106 του χρόνια και κατέθεσε στην «Κ» το μεστό ημερολόγιο ζωής. «Να αντιμετωπίζετε τον ασθενή ως ψυχοσωματική οντότητα, όχι ως επιστημονική περίπτωση» η συμβουλή-προτροπή που έδινε στους-αναρίθμητους- φοιτητές του.

– «Κρυβόμουν. Για 10 χρόνια είχε γίνει η σκιά μου». Τα περιστατικά εμμονικής παρακολούθησης, ο καθημερινός εφιάλτης απλών ανθρώπων και το σύνδρομο της κατά φαντασίαν σχέσης. Ενα θύμα περιγράφει στην «Κ» την οδύσσειά του.

– Ο κόσμος του Φρανς Κάφκα σε ένα γκράφικ νόβελ εκατό χρόνια μετά τον θάνατό του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT