«Η εποχή των βασιλέων – Παύλος Α’» την Κυριακή 27/10 με την «Καθημερινή»

«Η εποχή των βασιλέων – Παύλος Α’» την Κυριακή 27/10 με την «Καθημερινή»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήταν ο τριτότοκος γιος του Κωνσταντίνου Α΄. Τίποτα δεν προμήνυε ότι θα βασιλεύσει. Όμως ο Παύλος ανήλθε στον θρόνο το 1947, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του αδελφού του, Γεωργίου Β΄, ξεκινώντας τη βασιλεία του κατά την ταραχώδη περίοδο του Εμφυλίου.

Αυτή την Κυριακή, 27/10, κυκλοφορεί ο έκτος τόμος της σειράς «Η Εποχή των Βασιλέων», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Παύλο Α΄. Μέσα από κείμενα έγκριτων μελετητών σκιαγραφείται ο προτελευταίος μονάρχης της Ελλάδας: η ζωή του πριν ανέλθει στον θρόνο, η πορεία του στο Πολεμικό Ναυτικό, η αγάπη του για τα αυτοκίνητα, η σύζυγός του, βασίλισσα Φρειδερίκη.

Πώς διαχειρίστηκε την περιπέτεια του Εμφυλίου; Ποιο ρόλο είχαν οι παιδοπόλεις; Τι είδους επιρροή ασκούσε η Φρειδερίκη στον Παύλο; Πόσο παρεμβατικό ήταν το βασιλικό ζεύγος στα πολιτικά πράγματα της χώρας και τι πρωτοβουλίες ανέλαβε; Πώς εξελίχθηκαν οι σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή; Αλλά και πώς θα αποτιμούσαμε τη σχέση της βασιλείας με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας από το 1915 έως το 1967;

Μια κατατοπιστική έκδοση που αναλύει διάφορες πτυχές της ζωής και της δεκαεπτάχρονης βασιλείας του Παύλου, κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT