O Γαστρονόμος ταξίδεψε στο Αγιο Ορος και κατέγραψε αυθεντικές αγιορείτικες συνταγές και παμπάλαια μυστικά μαγειρικής. Από μπαρμπουνοφάσουλα στον ταβά, σουπιές με χόρτα και μάραθα και χταποδοκεφτέδες, μέχρι ταραμοσαλάτα με άνηθο, πατάτες γιαχνί με πελτέ και κοκκινοπίπερο και παστό μπακαλιάρο με πατάτες και άσπρη σάλτσα για του Ευαγγελισμού. Πληθωρική, πολυσυλλεκτική, και όμως λιτή και με μεσογειακή ταυτότητα η κουζίνα των μοναχών αποκαλύπτει τους θησαυρούς της.
Ακόμη,
Γιορτινό κάλεσμα με νοστιμιές από τη Μασσαλία
Καθημερινό τραπέζι με πιάτα από 1,50 ευρώ το άτομο και πρωτότυπα νηστήσιμα γλυκά.