Τέχνη χωρίς όνομα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άραγε, ποιος έχει φιλοτεχνήσει την κάρτα που σου αρέσει; Ένας φοιτητής της Βασιλικής Σχολής Καλών Τεχνών του Λονδίνου ή ένας παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης;

Αυτό το ανακαλύπτεις όταν έχεις ήδη αγοράσει την κάρτα και τη γυρίσεις στην πίσω πλευρά, όπου αναγράφεται το όνομα του καλλιτέχνη. Μέχρι τότε, επιλέγεις απλώς την κάρτα που σου αρέσει. Άλλωστε, όλες ανεξαιρέτως πωλούνται προς 50 αγγλικές λίρες. Βέβαια, αν είσαι μυημένος φιλότεχνος και αναγνωρίζεις την τεχνοτροπία των διάσημων καλλιτεχνών, είναι πιο πιθανό να επιλέξεις κάρτες που θα έχουν στην πίσω πλευρά την υπογραφή τους. Η «μυστική» έκθεση κάρτας γίνεται κάθε χρόνο στο Λονδίνο και διαθέτει τα έργα της προς πώληση μόνο για μία ημέρα, στις 22 Μαρτίου. Φέτος πάνω από 1.000 καλλιτέχνες εκθέτουν 2.900 κάρτες, κάποιες από αυτές φιλοτεχνημένες τρισδιάστατα. Τα έσοδα είναι για καλό σκοπό: χρηματοδοτούνται οι υποτροφίες των φοιτητών στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών του Λονδίνου. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT