Ξεχωρίσαμε τρία πιάτα από το ανοιξιάτικο μενού του Γκίκα Ξενάκη και σας τα παρουσιάζουμε.
Ο Ξενάκης του Aleria κάνει πρωταθλητισμό στο δύσκολο σπορ της σύγχρονης ή -αν προτιμάτε- δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, εκπλήσσοντας ευχάριστα με συνδυασμούς, υφές, παρουσίαση. Και -κυριότατα- το τελικό γευστικό σύνολο. «Παιδεμένη» η μαγειρική του, σκεπτόμενη, προχώ αλλά ουσιαστική. Παρουσίαση μοντέρνα αλλά όχι αποξενωτική (αχ, τι έχουν δει τα μάτια μας…)
Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.gastronomos.gr