Στις Γλυκές Ιστορίες: Τάρτα με ακτινίδια

Στις Γλυκές Ιστορίες: Τάρτα με ακτινίδια

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Υλικά για 6 – 8 μερίδες:

Για τη ζύμη

  • 1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 6 κουτ. σούπας βούτυρο (ή μαργαρίνη), κρύο από το ψυγείο, κομμένο σε κύβους + επιπλέον για τη φόρμα
  • 1 κρόκος αυγού
  • 4 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο, πλήρες

Για τη γέμιση

  • 800 γρ. ανθότυρο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκοι αυγών + 1 ολόκληρο αυγό
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1/2 φλιτζ. ινδοκάρυδο (καρύδα αποξηραμένη, τριμμένη)
  • 6 ώριμα ακτινίδια, ξεφλουδισμένα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι, για άλειμμα
  • χυμός από 1/2 λεμόνι, για άλειμμα

Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT