Υλικά για 6 – 8 μερίδες:
Για τη ζύμη
- 1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- ελάχιστο αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 6 κουτ. σούπας βούτυρο (ή μαργαρίνη), κρύο από το ψυγείο, κομμένο σε κύβους + επιπλέον για τη φόρμα
- 1 κρόκος αυγού
- 4 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο, πλήρες
Για τη γέμιση
- 800 γρ. ανθότυρο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κρόκοι αυγών + 1 ολόκληρο αυγό
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1/2 φλιτζ. ινδοκάρυδο (καρύδα αποξηραμένη, τριμμένη)
- 6 ώριμα ακτινίδια, ξεφλουδισμένα
- 2 κουτ. σούπας μέλι, για άλειμμα
- χυμός από 1/2 λεμόνι, για άλειμμα
Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr