Διαγωνισμός «Καλοκαίρι στην πόλη» στους Ερευνητές

Διαγωνισμός «Καλοκαίρι στην πόλη» στους Ερευνητές

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν θέλετε να κερδίσετε μία από τις τρεις δωρεάν συμμετοχές, που αντιστοιχούν στις τρεις περιόδους του προγράμματος, Καλοκαίρι στην πόλη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», επισκεφτείτε από τις 14/6 το www.kathimerini.gr/ereynhtes-contest και πάρτε μέρος στο διαγωνισμό!

Για μία ακόμη χρονιά στον «Ελληνικό Κόσμο» διοργανώνουν το «Καλοκαίρι στην πόλη», την εναλλακτική θερινή κατασκήνωση που… τα σπάει!

Το «Καλοκαίρι στην πόλη» θα σας ταξιδέψει στο Διάστημα, αλλά και στον κόσμο, μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, τις εκθέσεις και τα προγράμματα εικονικής πραγματικότητας. Για 10 ημέρες, από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ., θα πραγματοποιήσετε ανασκαφές, αλλά και θα ασχοληθείτε με θέματα όπως η μυθολογία, η μουσική, το θέατρο, η ελληνική παράδοση και ιστορία, η αστρονομία και ο χορός. Στο τέλος κάθε δεκαημέρου θα παρουσιάσετε στους γονείς και τους φίλους σας, σε μια μεγάλη γιορτή, τα δρώμενα που θα έχετε προετοιμάσει κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες, με ξεχωριστές δραστηριότητες, για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

Θεοί και πλανήτες: μια συνάντηση διαστημική! (1ο και 3ο δεκαήμερο)

Επιβιβαστείτε στο διαστημικό λεωφορείο «ΙΜΕ Απόλλων» και ανακαλύψτε τους πλανήτες μέσα από μύθους και ιστορίες. Κάθε πλανήτης έχει τον δικό του ξεχωριστό μύθο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη μοναδική θέση του στον ουράνιο θόλο.

Με μια ορθοπεταλιά, στης Ελλάδας την κάθε γωνιά! (2ο και 4ο δεκαήμερο)

Ένας ονειροπόλος ποδηλάτης θα σας παρασύρει σε ένα ταξίδι σε γνωστές αλλά και άγνωστες γωνιές της χώρας μας, στις μυρωδιές και τις ιστορίες της μέσα από την παράδοση, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της.

Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» εμπλουτίζεται προαιρετικά με την απογευματινή ζώνη, 3-5 μ.μ., όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε εργαστήρια χορού, μουσικής και γιόγκα:

• Kids Yoga

Γυμναστική, ισορροπία, σωστή αναπνοή και χαλάρωση μέσω της γιόγκα από την ομάδα Funky Yoga Kids. Η ομάδα αποτελείται από έμπειρους δασκάλους γιόγκα με επικεφαλής την Ελένη Πρέκα, ιδρύτρια των hot yoga studios στην Ελλάδα.

• Η ορχήστρα και το τσίρκο μπήκαν στο χορό!

Η ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ του Γιώργου Σεραφειμίδη και της Βασιλικής Ζαφειροπούλου σάς φέρνει σε επαφή με τη μουσική, τα ζογκλερικά και το χορό. Το αποτέλεσμα; Η δημιουργία μιας πρωτότυπης πολύχρωμης «μουσικοκινητικο-ζογκλερικής παράστασης»!

• Ας ταξιδέψουμε με τη μουσική!

Με αφορμή τη ζωή και το έργο ενός συνθέτη ή ένα είδος μουσικής, κάθε μέρα θα γεμίζει με διαφορετικούς ήχους (μουσικά έργα και παραδείγματα) και δραστηριότητες (ζωγραφική, χορός, παντομίμα) με τη βοήθεια του Γιώργου Κωνσταντινίδη.

info

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος, πληροφορίες/κρατήσεις: τηλ. 212-2540000, www.hellenic-cosmos.gr

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT