Στις Γλυκές Ιστορίες: Τούρτα με μαρέγκα, μαύρη σοκολάτα και αμύγδαλα

Στις Γλυκές Ιστορίες: Τούρτα με μαρέγκα, μαύρη σοκολάτα και αμύγδαλα

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι κατάλληλη για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, δεν περιέχει βούτυρο ή λάδι και κάθε κομμάτι της έχει μόνο 275 θερμίδες (χωρίς τη σαντιγί).  

Υλικά για 12 μερίδες:

 

200 γρ. ασπράδια αυγών (από περίπου 7 αυγά μεσαίου μεγέθους)
1 φλιτζ. (200 γρ.) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
λίγο αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού)
1/4 κουτ. σούπας κρεμόριο (το βρίσκουμε και ως ξινό) (προαιρετικά)
1 κάψουλα βανιλίνη
1 φλιτζ. (150 γρ.) αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
200 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
ζάχαρη άχνη ή κακάο, για το γαρνίρισμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% – 36% λιπαρά (προαιρετικά)
 
Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT