Υλικά:
Για τις μαρέγκες (εναλλακτικά παίρνουμε έτοιμες από ζαχαροπλαστείο)
- 75 γρ. ασπράδια (από 3 μικρά αυγά)
- 70 γρ. ζάχαρη κοινή
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- σπόροι από 1/2 κλωναράκι βανίλια (κόβουμε το κλωναράκι κατά μήκος στη μέση και με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό για να πάρουμε τα σποράκια) ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (σε μπουκαλάκια σε σούπερ μάρκετ), προαιρετικά
Για τη σαντιγί
- 750 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 100 γρ. ζάχαρη τους υπόλοιπους σπόρους από το κλωναράκι βανίλιας ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα, προαιρετικά
Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr