Στις Γλυκές Ιστορίες: Βερίκοκα κομπόστα με μαρέγκες και σαντιγί

Στις Γλυκές Ιστορίες: Βερίκοκα κομπόστα με μαρέγκες και σαντιγί

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Υλικά:

Για τις μαρέγκες (εναλλακτικά παίρνουμε έτοιμες από ζαχαροπλαστείο)

  • 75 γρ. ασπράδια (από 3 μικρά αυγά)
  • 70 γρ. ζάχαρη κοινή
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • σπόροι από 1/2 κλωναράκι βανίλια (κόβουμε το κλωναράκι κατά μήκος στη μέση και με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό για να πάρουμε τα σποράκια) ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (σε μπουκαλάκια σε σούπερ μάρκετ), προαιρετικά

Για τη σαντιγί

  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη τους υπόλοιπους σπόρους από το κλωναράκι βανίλιας ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα, προαιρετικά

Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT