Υλικά:
Για το μπισκότο
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, παγωμένο, σε μικρούς κύβους
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. αλεύρι μαλακό
- 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα σε σκόνη
Για τη μους βερίκοκο
- 400 γρ. βερίκοκα, πλυμένα, χωρίς το κουκούτσι και κομμένα στη μέση
- 90 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ για περίπου 2 – 3 λεπτά
- 8 γρ. φύλλα ζελατίνης
Για την καραμέλα
- 30 γρ. γλυκόζη
- 200 γρ. ζάχαρη
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά
- 50 γρ. μέλι 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι (αν θέλουμε. η προσθήκη αυτή κάνει την καραμέλα ελαφρώς αλμυρή)
Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr