Στις Γλυκές Ιστορίες: Μους βερίκοκο με σάλτσα καραμέλας

Στις Γλυκές Ιστορίες: Μους βερίκοκο με σάλτσα καραμέλας

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Υλικά:

Για το μπισκότο

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, παγωμένο, σε μικρούς κύβους
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα σε σκόνη

Για τη μους βερίκοκο

  • 400 γρ. βερίκοκα, πλυμένα, χωρίς το κουκούτσι και κομμένα στη μέση
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ για περίπου 2 – 3 λεπτά
  • 8 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για την καραμέλα

  • 30 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά
  • 50 γρ. μέλι 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι (αν θέλουμε. η προσθήκη αυτή κάνει την καραμέλα ελαφρώς αλμυρή)

Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT