Και κάτι ελαφρώς πιο προχωρημένο, για φανατικούς καφεπότες.
Υλικά:
- 120 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη σκούρα καστανή (η υγρή, με τη μελάσα)
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (12 γρ.) στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού αλάτι (3 γρ.)
- 50 γρ. κακάο
- 120 γρ. καφές φίλτρου, πολύ δυνατός
- 10 γρ. στιγμιαίος καφές (κατά προτίμηση εσπρέσο)
- 120 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 1 αυγό μεγάλου μεγέθους (70 γρ.)
- 1/2 κουτ. γλυκού απόσταγμα βανίλιας (5 γρ.)
Για την κρέμα
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- 200 γρ. τυρί κρέμα light (τύπου Philadelphia ή Arla Buko)
- 50 γρ. δυνατός καφές εσπρέσο
Για την αλατισμένη καραμέλα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. νερό
- 20 γρ. γλυκόζη
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 30 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 κουτ. γλυκού ανθός αλατιού (10 γρ.)
Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr