Υλικά για 4-6 μερίδες:
Για το παγωτό
- 250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος γύρω στο 35% λιπαρά
- 1 κλωναράκι βανίλια
- 5 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους
- 150 γρ. ζάχαρη
Για τη σος
- 400 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας γλυκόζη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος γύρω στο 35% λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, ψιλοτριμμένα
-
2 μπανάνες μεγάλες
Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr