Ένα εναλλακτικό τσιζκεϊκ από τις Γλυκές Ιστορίες Σεπτεμβρίου δια χειρός Αλέξανδρου Κόκορη.
Υλικά για 12 μερίδες
Για τη βάση
- 200 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, τεμαχισμένο + επιπλέον για τη φόρμα
- 20 γρ. κακάο
Για την κρέμα
- 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. νερό
- 3 κουτ. σούπας (γεμάτες) στιγμιαίος καφέ
- 500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
Για γαρνίρισμα
- 40 γρ. κακάο
- μεγάλες φλούδες σοκολάτας
- μερικοί κόκκοι καφέ
Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr