Βιβλίο: Μια βόλτα στα βυζαντινά χρόνια

Βιβλίο: Μια βόλτα στα βυζαντινά χρόνια

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκδόσεις Κέδρος σάς προσκαλούν σε ένα δημιουργικό εργαστήριο με ξεναγό την… ιστορία και την παιδαγωγό-συγγραφέα Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου. Με αφορμή το βιβλίο της «Μια βόλτα στα βυζαντινά χρόνια» θα παίξετε και θα φτιάξετε χειροτεχνίες παρέα με τον Αστέρη, τη Βάγια και τον Γκάρι, το ιπτάμενο γαϊδουράκι τους.

• 4/10 • 2 μ.μ. • Ιανός: Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ. 210-3217917

 

Το βιβλίο: Ο Αστέρης και η Βάγια, οι δύο ήρωες του βιβλίου, τρελαίνονται, όπως εμείς, για παιχνίδια και ταξίδια. Μαζί τους θα κάνουμε αυτή τη ωραία βόλτα στα βυζαντινά χρόνια. Πώς; Με τον Γκάρι, το γαϊδουράκι! Ναι, ο Γκάρι, ο τρίτος της παρέας, έχει θαυμαστές ιδιότητες: λειτουργεί και σαν… χρονομηχανή! Αλλά το θέμα δεν είναι οι ήρωες, είναι το ταξίδι. Όμως αυτό δε θα σας το περιγράψουμε εδώ. Απλώς σας λέμε ότι είναι συναρπαστικό. Μοιάζει σαν να φεύγουμε στ’ αλήθεια για εκεί, να ζούμε κι εμείς για λίγο στα χρόνια εκείνα: στα σπίτια, στα μοναστήρια, στο παλάτι, στα κάστρα, στο σχολείο τους. Τρώμε από το τραπέζι τους και ψωνίζουμε στις αγορές τους. Γιατί όλα ζωντανεύουν με την όμορφη αφήγηση, αλλά και με τις εντυπωσιακές και μαστόρικες ζωγραφιές του βιβλίου. (κυκλοφορεί στη σειρά «με ξεναγό την ιστορία» σε εικονογράφηση Λέλας Στρούτση)

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT