Εικαστικό εργαστήριο: «Μέσα στο μυαλό του καλλιτέχνη»

Εικαστικό εργαστήριο: «Μέσα στο μυαλό του καλλιτέχνη»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιμπρεσιονισμός – Πρόγευμα στη χλόη

2η ενότητα εργαστηρίων «Μέσα στο μυαλό του Καλλιτέχνη»

Γεια σας!

Είμαι η Σουζάν-Βικτορίν, γέννημα θρέμμα Παριζιάνα. Πρωταγωνιστώ στο σπουδαίο έργο «Πρόγευμα στη χλόη», που φιλοτεχνήθηκε από τον σπουδαίο, επίσης, ζωγράφο Eduard Manet (Εντουάρ Μανέ) το 1863. Ναι! Εκείνο το ωραίο ανοιξιάτικο πρωινό, είχα πάει για πικνίκ με τους φίλους μου, οι οποίοι, κυριολεκτικά με έκαναν να… βγω από τα ρούχα μου! Και τότε, έγινε σάλος! Ο πίνακας στον οποίο πρωταγωνιστώ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς και την εχθρική στάση της επίσημης κριτικής. Ωστόσο, είμαι πολύ περήφανη, γιατί συμμετέχω σε ένα σπουδαίο έργο-σταθμό του κινήματος του ιμπρεσιονισμού και σας καλώ να με ζωγραφίσετε και να με… ντύσετε με διάφορους τρόπους. Φεύγω λίγο από το Παρίσι και το μουσείο Ορσέ και σας περιμένω στην CHEAPART στο Χαλάνδρι!

Το «Πρόγευμα στη χλόη», ένα έργο τέχνης, γνωστό για τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην εποχή του, θα γίνει η αφορμή για να μάθουμε το πρώτο κίνημα μοντέρνας τέχνης και να …«ντύσουμε το γυμνό»!Το εργαστήριο περιλαμβάνει: Ζωγραφική, γλυπτική, ομαδικό έργο με προβολή και βέβαια, προβολή με έργα του σπουδαίου Μανέ! Ιδέα / Διοργάνωση προγράμματος: Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Διευθυντής CHEAPART. Υπεύθυνη εικαστικός θεματικών εργαστηρίων: Άντζι Καρατζά 

 

Επόμενα προγραμματισμένα εργαστήρια

• Ντανταϊστές. Πορτρέτα ντανταϊστών, του πιο επαναστατικού κινήματος στην ιστορία της μοντέρνας τέχνης. Το παράλογο, φωτογραφία και τεχνικές. 

• Νίκι ντε Σεν Φαλ. Χαρτοπολτός. Γλυπτά με χαρτοπολτό που μαθαίνουν να φτιάχνουν τα παιδιά. Θα ντύσουν κούκλες, παπούτσια κλπ. με εφημερίδες και θα τα ζωγραφίσουν. 

• Τινγκελί. Μηχανικά κολάζ

• για παιδιά 5-12 χρόνων • Σάββατο 4, 11, 18, 25 Οκτωβρίου ή Κυριακή 5, 12, 19, 26 Οκτωβρίου • 11.30 π.μ.-1.30 μ.μ. • κάθε θεματικός κύκλος ολοκληρώνεται σε 4 εβδομάδες σε 4 δίωρες συναντήσεις • κόστος συμμετοχής 60 ευρώ • CHEAPART.Halandri: Στρατάρχου Παπάγου 13, τηλ. 210-6833620, 693-7584721  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT