Γράμμα σε ένα παιδί του 2114

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέλετε να συνδημιουργήσετε μαζί μας -εσείς, οι φίλοι σας, οι συμμαθητές σας- το φύλλο των «Ερευνητών»; Θα το αφιερώσουμε στην Ημέρα του Παιδιού, που γιορτάζεται στις 11 Δεκεμβρίου.

Για να πάρετε μέρος, δεν έχετε παρά να γράψετε ένα γράμμα στα παιδιά του 2114!

Σας ζητάμε να μπείτε στην «κάψουλα του χρόνου». Να διασχίσετε δεκαετίες, 10 για την ακρίβεια, και να προσγειωθείτε στον επόμενο αιώνα. Άραγε, πώς θα είναι η ζωή τότε; Εκατό χρόνια μετά; Πώς θα είναι το σχολείο;  Ποια θα είναι τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών; Τα χόμπι τους; Τι θαυμαστές εξελίξεις θα έχουν γίνει στην τεχνολογία; Θα τους αρέσουν τα βιβλία, τα παραμύθια, οι ταινίες και οι βόλτες; Άραγε θα έχουν φτιάξει σούπερ φάρμακα και σούπερ τροφές; Θα κάνουν παρέα με ρομπότ;

Δεν ξέρετε πώς θα είναι η ζωή των παιδιών τότε, το 2114, αλλά ξέρετε καλά πώς είναι σήμερα. Γι’ αυτό το σήμερα, αυτό που ζείτε καθημερινά, θέλουμε να γράψετε στα παιδιά του 2114. Στο γράμμα που θα τους στείλετε μπορείτε να περιγράψετε κάτι από τη ζωή και την εποχή σας. Τι θα θέλατε να μάθουν από πρώτο χέρι, το δικό σας; 

Θα μπορούσατε να περιγράψετε κάτι από τη ζωή σας. Κάτι που για σας έχει ιδιαίτερη αξία, μικρή ή μεγάλη. Να τους πείτε δυο λόγια για το αγαπημένο σας βιβλίο. Μια αστεία ιστορία. Το πιο απίθανο όνειρό σας. Πώς είναι το μάθημα στο σχολείο. Πώς περνάτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Ποιο παιχνίδι σάς αρέσει. Πόσο σημαντικοί είναι για σας οι φίλοι. Κάτι που εύχεστε να γίνει.

Θα μπορούσατε να τους μιλήσετε για την εποχή μας. Για μια μεγάλη εφεύρεση. Για μια αρχαιολογική ανακάλυψη. Για ένα αξιοπερίεργο γεγονός του κόσμου μας. Για μια μεγάλη καταστροφή. Για ένα πρόσωπο που θαυμάζετε.   

Φανταστείτε ένα παιδί του 2114 να μπορούσε να διαβάσει όλα αυτά τα γράμματα! Πόσα θα μάθαινε για σας, πόσες εικόνες θα έφτιαχνε για την εποχή μας, χωρίς να χρειαστεί να ανατρέξει σε… βαρετά βιβλία Ιστορίας.

Αλλά, πάλι… Το θεωρείτε απίθανο τα γράμματα αυτά να φτάσουν στα χέρια των παιδιών του 2114; Εμείς όχι!

Γράψτε τους ένα γράμμα και -πού ξέρετε;- μπορεί και να το λάβουν!

Πώς θα συμμετάσχετε στο αφιέρωμα των «Ερευνητών» για την Ημέρα του Παιδιού

• Στείλτε μας το δικό σας «Γράμμα σε ένα παιδί του 2114», μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, στη διεύθυνση: Εθνάρχου Μακαρίου και Δημητρίου Φαληρέως 2, Νέο Φάληρο, Τ.Θ. 3045, Τ.Κ. 102 10, Αθήνα, ή στο email της εφημερίδας: [email protected].

• Το αφιέρωμα για την Ημέρα του Παιδιού θα δημοσιευτεί στους «Ερευνητές» που θα κυκλοφορήσουν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου. Θα περιλαμβάνει δικά σας «γράμματα», τα οποία θα επιλεγούν με προσοχή, ώστε να παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικές πτυχές της ζωής και της εποχής μας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT