Ένα όμορφο μωρό!

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λένε ότι οι μεγάλοι πίθηκοι είναι τα εξυπνότερα ζώα μετά τον άνθρωπο. Σύμφωνα με ορισμένους μελετητές, ο ουρακοτάγκος, ο μόνος μεγάλος πίθηκος που ζει σήμερα στην Ασία, έρχεται δεύτερος, μετά τον χιμπαντζή.

Οι ουρακοτάγκοι ζουν διάσπαρτοι και μόνοι, αλλά συνδέονται μεταξύ τους με σύνθετους δεσμούς και πολύπλοκο σύστημα επικοινωνίας. Τα θηλυκά μένουν με τα μωρά τους έως και 7 χρόνια, για να τα προστατέψουν και να τα μάθουν να επιβιώνουν μέσα στο δάσος. Αυτοσχεδιάζουν και βρίσκουν έξυπνους τρόπους να ψαρέψουν, να περάσουν βαθιά ποτάμια, να φτιάξουν σκιά για τον ήλιο. Όταν ζουν κοντά στον άνθρωπο, μαθαίνουν ακόμη περισσότερα, όπως π.χ. να βουρτσίζουν τα δόντια τους και να πλένουν ρούχα!

Το ύψος τους κυμαίνεται κοντά στο 1,5 μέτρο. Και κατά μέσο όρο ζυγίζει μεταξύ 33-82 κιλά, όμως τα αρσενικά μπορεί να φτάσουν και τα 110 ή περισσότερο. Ζουν σχεδόν αποκλειστικά στα δέντρα. Κάθε νύχτα φτιάχνουν μικρά «σπιτάκια-φωλιές» για να κοιμηθούν, από δέντρα και φυτά.

Ο Rieke, όπως και κάθε νεογέννητος σε αυτό τον κόσμο, δε γνωρίζει τέτοιες λεπτομέρειες. Του φτάνει που στον Ζωολογικό Κήπο του Βερολίνου τον περιποιούνται και τον ταΐζουν. Γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου και ζυγίζει μόλις 2.290 γραμμάρια. Και όπως κάθε μωρό….

Ένα όμορφο μωρό!-1

…είναι υπναρούδικο…

Ένα όμορφο μωρό!-2

…φαγούδικο….

 

Ένα όμορφο μωρό!-3

…και ζητάει συνέχεια αγκαλιές! 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT