Κυριακές στην Τεχνόπολη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι ήταν ο λιθάνθρακας; Πόσα αεριοφυλάκια είχε η Αθήνα; Πώς σκέφτονταν οι άνθρωποι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα; Τι ανάγκες είχαν; Η «Τεχνόπολις» σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια.

Κοιτάξτε ψηλά, εντοπίστε τα φουγάρα που «σκίζουν» τον ουρανό στο Γκάζι και κινηθείτε με κατεύθυνση προς το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Διασχίστε την είσοδό του και επιχειρήστε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο. Περιηγηθείτε ανάμεσα σε ατμομηχανές, ατμολέβητες και μονάδες καθαρισμού, για να βρεθείτε μεμιάς στον 19ο αιώνα και στα πρώτα βήματα τεχνολογικής ανάπτυξης, και ανακαλύψτε πώς φωτίζονταν οι αθηναϊκοί δρόμοι για περίπου 60 χρόνια.

Η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, εργοστάσιο φωταερίου μέχρι το 1984, είναι ένας από τους πιο «ζωντανούς» χώρους πολιτισμού της πρωτεύουσας. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιεί στο χώρο εντάσσεται και το πρόγραμμα «Κυριακές στην Τεχνόπολη». Μία Κυριακή κάθε μήνα μέχρι τον Ιούνιο μπορείτε να συμμετάσχετε μαζί με τους γονείς σας σε βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα και εικαστικά εργαστήρια, που στόχο έχουν να σας φέρουν σε επαφή με ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της βιομη-χανικής μας κληρονομιάς αλλά και να σας βοηθήσουν να εκφραστείτε δημιουργικά.

Το κυνήγι του Μαύρου Θησαυρού Η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου σάς προσκαλεί μέσα από γρίφους και κρυμμένα στοιχεία να συγκεντρώσετε βασικές πληροφορίες για τη λειτουργία του εργοστα-σίου και, με εργαλεία την παρατηρητικότητα, τη φαντασία, τη συνεργασία και την ταχύτητα, να βγάλετε συμπεράσματα γι’ αυτόν που προσπαθεί να κλέψει τον λιθάνθρακα και να σαμποτάρει την παραγωγή φωταερίου. • από 5 χρόνων • 11.30 π.μ. • 15/2, 15/3, 19/4, 31/5, 21/6

Άνθρωποι της πόλης Η παιδαγωγική ομάδα «Μικρές Ιστορίες» διοργανώνει εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού. Πώς μοιάζουν οι άνθρωποι που ζουν στην πόλη μας; Αντλώντας έμπνευση από τις γυναίκες του Πικάσο και του Μοντιλιάνι, από τις παιδικές φιγούρες του Κλε και τα ζωηρόχρωμα σκίτσα του Χάρινγκ, και μέσα από θεατρικά παιχνίδια και ιστορίες που θα επινοήσετε μόνοι σας, θα δημιουργήσετε μαζί με τους γονείς σας πορτρέτα με μεικτές τεχνικές. • 3-10 χρόνων • 12.30 μ.μ. • 15/2, 15/3, 19/4, 31/5, 21/6 • χώρος: Δεξαμενές Καθαρισμού (Δ10)

info 

Είσοδος ελεύθερη • κρατήσεις στο τηλ. 210-3467322 (Δευτ.-Παρ. 10 π.μ.-5 μ.μ.). • «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, www.technopolis-athens.com 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT