Γίνομαι χαλί να με φορέσεις!

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είμαι μια μάσκα. Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Φτιαγμένη από πολύχρωμα σκοινιά, που ενώθηκαν μεταξύ τους σε μια ραπτομηχανή!

Έχω πολλές παραλλαγές, ή μάλλον η οικογένειά μου είναι πολυπληθέστατη. Αδέλφια, ξαδέλφια, φίλες και φίλοι. Άλλοι σοβαροί, άλλοι χαρούμενοι, άλλοι αστείοι και πολύ χρωματιστοί. Είμαι Ολλανδέζα, μια και μπαμπάς μου είναι ο Ολλανδός ντιζάινερ Bertjan Pot, και, αν φορούσα παπούτσια, τότε αυτά θα ήταν σίγουρα τα παραδοσιακά ξύλινα τσόκαρα. Αυτά θα μου ταίριαζαν «γάντι»…

Αυτό που κάνω, εγώ και η οικογένειά μου, είναι να κρύβουμε το πρόσωπό σου. Πρόσωπο αγορίστικο ή κοριτσίστικο, δεν έχει σημασία. Πρόσωπο που ντρέπεται και κοκκινίζει ξαφνικά; Εδώ είμαι εγώ! Με φοράς και αλλάζεις. Νιώθεις ξένοιαστος και ζωηρός στο λεπτό! Είμαι έργο τέχνης και, βέβαια, ο δημιουργός μου ξέρει πολύ καλά την ιστορία της τέχνης και ασφαλώς τις αφρικανικές μάσκες με τα έντονα χαρακτηριστικά και χρώματα, από τις οποίες έχει επηρεαστεί πολύ.

Τώρα, με αφορμή τις Απόκριες, οπότε οι μάσκες είμαστε στην επικαιρότητα, χαίρομαι που γνωριζόμαστε μέσα από τις σελίδες των «Ερευνητών». Θα σας πρότεινα, μάλιστα, να παίρνατε υφάσματα ή κλωστές πλεξίματος και να «ντύνατε» μια μάσκα του εμπορίου, κολλώντας τα πάνω σε αυτήν.

Εγώ και η οικογένειά μου ευχόμαστε καλή Αποκριά, καλά μασκαρέματα και να είστε πάντα δημιουργικοί!

Η μάσκα

Θα σας πω ένα μυστικό: Ο μπαμπάς μου μου έχει πει πως με ανακάλυψε τυχαία, όταν πήρε χρωματιστά σκοινιά για να τα ράψει και να φτιάξει ένα χαλί. Όμως, το χαλί δεν του έκανε τη χάρη να μείνει επίπεδο, γιατί πάντα στρογγύλευε, φούσκωνε και αποκτούσε όγκο. Έτσι, αντί για χαλί, έφτιαξε μάσκες! Έτσι είναι οι δημιουργοί. Πιστεύουν στο τυχαίο!

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT